Pontokra váltani az előnyt

Soton Home

Az elmúlt héten másról sem lehetett hallani, mint a Liverpool nagyszerűségéről. Nem baj ez, sőt. Foglalkozzon mindenki csak velük. Legyenek csak ők az ‘esélyesek’. Nekünk a vesztett pontok tekintetében előnyösebb a helyzetünk, ha minden jól alakul két hét múlva vezethetjük a tabellát. Ehhez persze győzni kell, minden adandó alkalommal be kell söpörni mind a három pontot. Ma is pont ennyire van szükség. 

A Southamptonnak volt egy acélos sorozata úgy az 5. és a 11. forduló között (az egyetlenek akik otthon cumiztatták le a Liverpoolt), egy kicsit beleszippantottak a magaslati levegőbe (azaz nemzetközi kupaindulást érő helyen álltak), de szép lassan visszacsúsztak, és besoroltak a united mögé.

Mauricio Pochettino csapata messze a kieséstől, messze még az EL-től is. Remélem szépen elkényelmesednek, nem kell már nekik mindig győzni. A legérdekesebb sztori velük kapcsolatban, a Rómából elhozott Pablo Osvaldo, aki parkolt egy kicsit Southampton-ba, aztán télen (egyelőre kölcsönbe) lépett a Juventusba.

A legjobbjuk a válogatott meghívót is kiérdemlő Adam Lallana, de Hodgson beválogatta az egy sorral mögötte játszó ifjú Luke Shaw (akiért nyáron a fél Premier League, így mi is sorba fogunk állni), de a gólokért felelős Jay Rodriguez és Rickie Lambert is ebben a szezonban ölthette először magára a hófehér, háromoroszlános mezt.

Maya Yoshida tuti nem fog játszani, Kelvin Davis, Victor Wanyama és Nathaniel Clyne jó eséllyel kimarad.

Džeko City-Soton '13

Nálunk a jelek szerint a véghajrára áll össze a teljes keret, Sergio a Liverpool ellen ülhet le a padra leghamarabb, Richardsra és Nasztaszicsra sem kell már sokat várni.

Ha Džeko kezd, akkor számíthatunk gólra tőle, az utóbbi meccseken kétszer is betalált ellenük, a túloldalt Steven Davis-re kell vigyázni, az utóbbi időkben ő lett City ‘specialista’. A Soton-t amúgy is illik komolyan venni, az utóbbi hat idegenbeli meccsükön ők szerezték meg a vezetést, onnan pedig nehezen adták meg magukat.

Ma nincs más dolgunk, mint megverni a Sotont, holnap pedig konstatálni, hogyan szakad le végleg az Arsenal, meg miképp veszít hosszú idő után a Liverpool.

kezdés: 13:45, vezeti: Chris Foy, tv: digi, stream: itt

Decemberben az odavágón 1:1 lett, tavaly a szezonnyitányon pedig 3:2-re győztünk, ma egy sokkal simább meccset szeretnénk!

Itt egy óráig még szt hittük, jó vásárt csináltunk Rodwell-el.