Indul a végső hajrá

‘Nem a bajnoki cím megszerzése a legnagyobb gondunk. Jobban tesszük, ha a hátunk mögé tekingetünk inkább’

Ez a mai mottó. Nem, nem Pellegrini mondta, hanem Wenger. Dicséretes éleslátás, ha ma kikapnak és az Everton holnap megveri a tökutolsó Fulham-et, akkor vesztett pontok tekintetében beéri őket. Van baj.

Tehát Wenger nem várja túl nyugodtan az 1002. meccsét az Arsenal kispadján. Az ezredik igazán igazán emlékezetes lett, ezúton is gratulálok a Chelsea-től benyelt hat gólért. Ennyire tisztelitek a papát?!

Az ezerkettedik sem volt egy matyóhímzés (2:2 otthon a Swansea ellen), de sajnos nem mehetünk biztosra, az elmúlt hat évükre totálisan jellemző lenne, ha elvernének minket (aztán meg nem lenne az övék a tálcán feléjük nyújtott kupa, na az lenne igazán wenger-i még).

Az előjelek nem túl jók az Arsenal számára, kb. nehezebb felsorolni ki sérült náluk, mint aki nem. Azért teszek egy próbát:

  • Abou Diaby
  • Theo Walcott
  • Jack Wilshere
  • Mesut Özil
  • Aaron Ramsey
  • Ryo Miyaichi
  • Laurent Koscielny

Nálunk ellenben csak Nasztaszics, Richards és Agüero marad ki. Nem lesz baj, a többiek végre újra összeálltak igazi csapattá.

Yaya embertelenül tolja, a legutóbbi 15 bajnokin 12 gólt szerzett, ma is kell, hogy vezér legyen. Jó eséllyel Edin fog kezdeni ma is, talán a Džeko fikázók is elcsendesednek végre, nem rossz mutató: az utóbbi hét meccsen amikor kezdett, hat gólt lőtt.

The Chosen One
Az igazi kiválasztott

Érdekes hír a hétről, hogy a védőparák orvoslására az egyik kiszemelt Bacary Sagna, aki nyáron ingyen érkezhetne Manchesterbe. Egy másik állítólagos kiszemelt, Victor Valdes pedig csúnyán megsérült, a hírek szerint így mégiscsak marad Barcelonában.

kezdés: 18:30, vezeti: Mike Dean, tv: digi, stream: erre

Magasra került a léc, kedden ha lehet még magasabbra. Az utóbbi öt meccsen 11:0 a gólarány és e mellé 13 pont. Itt a vég? Döntetlen lesz csak? Nem hiszem. Indul a végső hajrá a bajnokságban, egy döntetlennél rosszabb eredmény csalódás lenne.

Tavaly 2:0-ra vertük őket Londonban, ma káprázatos lenne egy ilyen eredmény: