A kupában is megpróbáljuk

ManCity v. ChelseaMúlt hétfőn jártak az Etihadban a londoni kékek. Nem örültünk… Most megpróbáljuk a kupából kipicsázni őket.

Pellegrininek ma össze fog jönni, végre betömi a nagyképű Zsozé M. száját. Ideje lenne. Perfekt felkészülés a Bajnokok Ligájára?

Szerdán meccs nélkül maradtunk, a szeles, viharos időjárás elérte Manchestert is, így jobbnak látták elhalasztani a Sunderland elleni bajnokit. Reméljük ma semmi akadálya nem lesz, hogy megtartsák a kuparangadót, nem hiányzik egy újabb eltolt meccs (bár a Chelsea ellen mindig fennáll egy döntetlen, azaz egy újrajátszás veszélye). Az az igazán érdekes, hogy az első lehetséges időpont, amikor pótolni lehet a bajnokit, az pont a Sunderland elleni ligakupadöntő előtti szerda.

Elmaradt a meccs, de még így is jól jöttünk ki a fordulóból, az Arsenal-Mu bámulatosan unalmas 0:0-ja mellett még a Chelsea is otthagyott két pontot West Bromwichban, így az elmúlt két fordulóban elvesztegetett pontoknak már nyoma sem lesz, ha elkapjuk a fekete macskákat.

Mourinho nagyon belelovalta magát a nyilatkozatokba, a nyomást nem akrja csökkenteni. A sok hülyeség mellett az volt az egyik legérdekesebb megszólalása, hogy a Manchester City durván telibeszarja az uefa financial fair play-t. Ezt képes volt a Chelsea jelenlegi (és a Real Madrid előző) menedzsereként kibögni. Annak a Chelsea-nek amelyik az előző három szezonban kb. 180 milliós mínusz (nálunk kb. 170, de cserébe a klub bevételei évről évre meredeken emelkednek, az igazolt játékosok pedig kevesebbet keresnek a távozóknál) produkált az átigazolási piacon, ezen idő alatt José a negyedik menedzser (nálunk kettő), ráadásul az egyikért (AVB) játékosnyi kivásárlási árat kellett fizetni (a kicsengetett fájdalomdíjakról nem is beszélve), szóval ugorjunk.

Ha már uefa ffp, Manchester önkormányzata rábólintott a tervekre, így semmi akadálya, hogy 47,670-ről 62,170-re emelkedjen az Etihad nézőszáma. A stadion jelenleg 90%-os kihasználtság felett üzemel, a befektetés tehát indokolt. A kivitelezés 2016-ra készülhet el. A Premier League második legnagyobb stadionja lesz.

A kezdőcsapatokban lehet változás a múlt hétfőihez képest (pl. valószínű Torres kezdeni Eto’o helyett), a legfontosabb, hogy nálunk minden bizonnyal Pantilimon, náluk pedig Schwarzer fog a kapuban állni.

A Chelsea-nél a két középhátvéd (Terry és Cahill) sérült, így nem fog újra összeállni a sikerkovács Luiz-Matics duó a középpályán, mivel a brazilnak vissza kell lépnie egy sorral és jó eséllyel Ivanovics sem fog a szélen nyargalászni, ő lehet Luiz párja középen. van Ginkel sérült még náluk.

Nálunk Agüero, Fernandinho biztosan, Nasztaszics sanszos, hogy nem lesz a keretben, Nasri és García pedig talán leülhet a kispadra.

City v. Chelsea 2014

Piszok jó lenne nyerni. Mourinho (ahogy a whoscored fenti ábráján is látszik) nem feltétlenül nyerni utazott múlt hétfőn sem Manchesterbe.  A húzásai bejöttek a portugálnak a bajnokin, de arra még az ő briliáns elméje sem apellálhatott, hogy az eddig +100 patront elsütő támadósorunk – egy olyan latin loverrel a fedélzeten, mint Negredo – fegyvere ernyedten fog a combjukon pihenni, ilyen még egyszer nem lesz.

A Chelsea annyiból előnyösebb helyzetben van, hogy nekik nem lesz hétközi meccsük, hozzánk pedig jön kedden a Barcelona. Durván jól megfelelne nekik egy újrajátszás.

Nekünk egy cseppet sem. Nyerünk, tovább a hatodik körbe!

Kezdés: 18:15, vezeti: Phil Dowd, tv: sport1, stream: itt

A legutóbbi egymás elleni kupameccs jól sült el, most is egy ilyet!