Vissza az önbizalmat!

Az előző forduló messze nem úgy sikerült ahogy elterveztük, de ha megtorpanunk, vége. De erről szó sincs, ezért ma a Norwich meg fogja szívni. Nagyon.

Vissza kell szerezni az önbizalmunk, mert nagyon nehéz hetek vár ránk. Bukni minél kevesebbet szabad. Ma pedig bűn lenne.

[youtube http://youtu.be/R3zw96R6Amw w=700]

Igen, nekik vágtunk ősszel egy hetest. Ma sem lehet három gólnál és három pontnál kevesbedett elképzelni. Nem a hazaiak az esélyesek, főleg annak fényében, hogy a hetes óta eltelt tizennégy forduló, de csak négyszer nyertek. Öt pontra vannak az utolsó helyezettől, de csak kettőre a ‘legjobb’ kiesőtől, érezte is a bajt Chris Hughton, így igyekezett Premier League tapasztalattal rendelkező játékosokat igyekezett beújítani. 

Jonás Gutiérrez és Joseph Yobo kölcsönben jöttek egyelőre (gondolom megvárják, meglesz-e a bennmaradás, vagy sem) az argentin a Newcastle-ből, a nigériai a török Fenertől.

Idén értékelhető teljesítmény a skót jobbszélső, Robert Snodgrass nyújtotta, a házi gólkirály (öt bajnoki góllal) Gary Hooper.

Nincs két nagyon fontos láncszem, Fernandinho és Agüero (a nagyobb baj, hogy jó eséllyel a Barca ellen sem jönnek rendbe). Még sérült Nasri és García. Kisebb problémával küzdött még a héten Milner és Džeko, de ők ketten benne lesznek a keretben.

Nagyon fontos meccsek jönnek a következő négy hétben. Sok mindet lehet veszteni (ligakupa döntő, BL és FA kupa továbbjutásért meccsek, bajnokik sora) de nyerni is. Per pillanat egy ponttal van többünk, mint egy éve ilyenkor, de sokkal több gólt lőttünk, ez a csapat most kezd összeérni, nem most kezd szétesni.

Pellegrini újra  a hónap menedzsere lett, nem véletlen. Parádés húsz meccsünk volt, képes még egy ilyen sorozatra, ő is meg a csapata is.

Sokan jönnek azzal, hogy Pellegrini úgy fog járni, mint a Madriddal, sok gól és pont, de ‘semmire’ sem jut. Meglepne, de ez a négy hét sok mindenről fog dönteni. Jól kell kezdeni, újra fogjuk építeni magunkat!

Kezdés: 16:00, vezeti: Jonathan Moss, tv: nincs, stream: erre

2012 decemberében egy rettenetesen izgalmas meccs kerekedett Norwich-ban: