Hammer time!

Ha úgy gondoltuk, hogy a Blackburn elleni kupameccsnek nem sok értelme volt, akkor mit mondjunk erre a mai ligakupa visszavágóra?!

6:0-ról esély sincs nem továbbjutni, a szépséghiba, hogy Londonig kell utazni. Újabb hétközi edzőmeccs, amit lehet látni a tv-ben. Hammer Time!

Sam Allardyce tizenkilencre lapot húzott azzal, hogy szétverette magukat mindkét kupában (0:11 két meccsen, tőlünk is a Nottingham-től). Elsőre úgy tűnt, hogy bejött a számítása, mert a közvetlen riválisnak számító Cardiff City-t megverték idegenben 2:0-ra, de ahhoz, hogy eliszkoljanak a kiesőzónából, legalább egy pontot otthon kellett volna tartani a Newcastle-el szemben. Nem ment, 3:1-re kikaptak a Boleyn Ground-on.

A két elődöntőn kívül a pletykák szerint más kapcsolatunk is lehet mostanában a Hammers-el, van olyan hír, ami szerinz érdeklődünk Ravel Morrison iránt. Érdekes lenne…

A lapok két másik célkeresztbe került fiatalról is írnak, az egyikük a Sevilla védője, Alberto Moreno, aki tavaly a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott, a másikuk az olasz-angol Diego De Girolamo, aki a Sheffield United saját nevelésű csatára. Diego Angliában született, de olasz u-18-as válogatott jelenleg.

De van olyan ifi, aki már biztosan megérkezett Manchesterbe (Kelechi Iheanacho után még egy tavalyi u-17-es vébé győztes), a nigériai jobb bekk, Chidiebere Nwakali.

Pantilimonnak remek lehetőségek ezek a meccsek (a Hart bénázása miatt kapott meccsek miatt ebben a szezonban egy szava sem lehet), jöhet a cseresor a védelembe (Richards, Lescott, Nasztaszics, Clichy), de ami legfontosabb ma a keretben lehet az ‘elveszettnek hitt’ Jovetics-Rodwell páros!!!4!!! (hiszem ha látom)

Én szívesen látnám a kezdőben Lopest, megadnám még a lehetőséget Boyatának, na meg a szerdai Oldaham elleni meccsel nem törődve a tartalékból (itt szúrnám be, Guidetti kapott 12 percet a Stoke-ban a hétvégén) Huws mellett mást is felhívnék a keretbe.

Egyes hírek szerint Lescott nem szeretné megvárni a nyarat, hanem még a téli átigazolási szezonban eligazolna Törökországba, mert ott játéklehetőséget (így biztos vébészereplést) remél.

forma

Kíváncsi vagyok a végeredményre, nem tudom mennyire tudja komolyan venni a csapat ezt a meccset (a hazaiakról nem is szólva). Viszont a csatárainkban lehet bízni, hiszen ebben a szezonban elképesztő teljesítményt nyújtanak, a topligák legjobb tíz góllóvője között ott vannak mind a hárman (és Yaya is ott van szorosan a nyomukban).

Kezdés: 20:45 (szerencsére majdnem fél órával hamarabb van, mint a múltheti kupameccs), tv: nincs, stream: itt

Az igazi kérdés csak holnap dől el, kivel mérkőzünk meg március 2-án, a Wembley-ben a kupáért. Szerintetek?