Papírforma

Nem volt itt semmi meglepetés, egy győzni nem tudó hazai csapat ellen egy motiválatlan, győzni nem akaró vendégcsapat. Mi lehet itt a végeredmény? Jó előre tudtuk, egy embertelen nagy döntetlen, mégpedig a legrosszabb fajtából…

Jó lenne már letudni ezt az idényt, mert sem az ellenfelek minősége, sem a City formája nem vetíti azt elő, hogy fogunk mi még élvezetes meccset látni ebben a szezonban.

Meglepetésre Mancini nem a mostanában megszokott rend szerint kezdte a meccset, Agüero mögött most a Milner-Silva-Nasri hármas kezdett, Tévez (és Džeko) így a padon startolt.

Sinclair sajnos most sem tudott bizonyítani, pénteken kórházba kellett vinni, gyanú szerint vérrög keletkezett a szervezetében egy vállsérülés után. A hírek szerint az orvosok kontroll alatt tartják a helyzetet, de megfigyelésre hétfő estig benntartják. Reméljük tényleg nincs nagy baj, mert mint tudjuk, övé a világ legjobb munkája otthon pedig ő várja, mi gondja lehet az életben?!

Pedig meglepetésre úgy indult, hogy lehet, hogy akarunk is valamit a szép napsütéses walesi délutánon. Az 5. percben Nasri nem sokkal késett le Silva beadásáról, majd nem sokkal később Barry lövését Ashley Williams blokkolta.

Aztán semmi.

Yaya a szünetben lejött, ez olyan meglepő olyan híg fos volt, mint amilyentől rettegünk hascsikarás idején, be nem csússzon a gatyába. Remélem csak rossz napja volt, vagy egyszerűen nem volt kedve játszani, és nem sérülés miatt jött le, mint Milner a Spurs ellen.

A helyére beállt Džeko aktívabb volt, de olyan gyenge formában a bosnyák, hogy az sem lett volna hátrány, ha inkább tízen játszanak a második félidőben.

A bosnyáké volt a meccs legnagyobb helyzete, de azt, hogyan is sikerült kihagyni két lépésről, kb. még most is magyarázza.

na, ez mi volt bazdmeg?!

A hazaiaknál a védelem nagyon patent volt, azokat a helyzeteket, amiket a támadóink nem bénáztak el, azt simán megoldották. Mellettük még talán Dyer nyújtott elfogadható produkciót. Nem csoda, hogy a védelmüket lehet inkább dicsérni, egyedül Wayne Routledge találta el egyszer Hart kapuját, eltűnt Michu monyója is?

A Citynél sem a támadók, hanem a védekező játékosok vitték a prímet, a legjobb (talán) Nasztaszics volt (pedig aztán neki is voltak hajmeresztő megmozdulásai), említést érdemel még Barry és (ki más?!) Zabaleta. Más nem. Nagyon nem.

A labdajáratás ment ezerrel (mindenféle haszon nélkül), 62%-ban volt a csapatnál a labda, adtak egymásnak 640 passzt (a pontosság 88%), ez a legtöbb több, mint a szombati játéknapon Premier League csapat produkált, sokat nem ért mondjuk.

Mintha a Mancini éra elején járnánk, unalmas 0 gól közeli meccsek, Džeko formája meg a béka segge alatt. Edin legutóbb a Southampton elleni gyalázat során talált be, azóta egy gólpassz pont két hónapja, aztán semmi. Rohadt kevés, nem tudom mi a franc baja lehet, kb. ugyanolyan a formája, mint mikor idekerült. Én nem bánom ha marad, de így nem mehet tovább. Ha meg megy? Abban sem lesz köszönet, a vételárának a töredékét sem lehet elkérni érte ilyen szezonzárás után.

Bazi nagy walesi X

A Liberty a harmadik olyan stadion (a Goodison Park és Light után) ahol sem ebben, sem az elmúlt idényben nem tudott betalálni a csapat.

Egyedül Joe Hart lehet maradéktalanul elégedett a lefújás után, szépen tör újabb és újabb rekordok felé. Ez volt zsinórban a 161. Premier League meccse és idén a 16. kapott gól nélkül lehozott meccse,

Tényleg vége lehetne már. Kedd este is aki megy melózni szerdán, feküdjön le korán nyugodtan. Jövő szombaton kell csak behúzni a kupát, aztán jöhetne a nyár a végtelenített átigazolási rétestésztával, ennél még az is jobb.

A meccs jegyzőkönyve az összefoglalóból csak szart találtunk, ha látattok jót (erről a meccsből?! muhaha) linkeljétek plíz.

UPDATE

Mégiscsak lett egy MOTD, ha valaki meg akarná nézni (inkább ne):