Bazi nagy walesi X

Nagyon döntetlen szaga van a mai meccsnek.

A Citynek a hosszú utazás után kell bizonyítani a már betonbiztosan középcsapat walesiek otthonában. Az őszi odavágó az idény egyik legrosszabb meccse, de tavalyi a Libertyben lejátszott mérkőzés sem volt fáklyásmenet.

Persze lehet, hogy nem nekem lesz igazam, cáfoljanak rám!

https://www.youtube.com/v/aooo67K_Gp0?hl=hu_HU&version=3&rel=0

A Swansea City jó kis idényt hozott össze magának, jelenleg a kilencedik helyen állnak, remekül túlélték Joe Allen, Danny Graham és Scott Sinclair távozását. Most már csak egy dologra kell koncentrálniuk, hogy megtartsák Michu-t, és az edzőjüket, Michael Laudrupot (a hírek szerint Mourinho távozása esetén ő az egyik fő esélyes a Real kispadjára, de Mancini helyére is odaálmodták).

Ebbe a kellemes középmezőny tagságba szépen bele is punnyadtak, meccset utoljára több, mint két hónapja nem nyertek (félő most jön meg a kedvük), akkor is a hullámvasúton éppen lefelé elinduló Newcastle-t gyűrték le 1:0-ra.

A City-nél sincs túl sok oka a panaszra. Ez a harmadik Premier League idénye a csapatnak, amikor átlépik a 70 pontos álomhatárt. Most is csak az az egy faladat van hátra, hogy egy hét múlva valahogy (bárhogy) lezúzzák (újra) a Wigant.

Az év végére a sérültek is szép lassan rendbe jönnek, Rodwell teljesen felépült, Maicon is száz százalékos edzésmunkát végez, Hart szerepelése sem lesz kérdés, hiba a múlt heti sérülése (és az utána bekapott megapotya), nem hiszem, hogy most szakad meg a rekordhosszúra nyúlt Premier League szereplése.

Ha már a meccs nem ígérkezik túl izgalmasnak, nézzük miről is szóltak a hírek a héten. Txiki Begiristain a héten találkozott Jesus Martínezzel. Ki is señor Martínez? Nos, ő Manuel Pellegrini ügynöke, akit egyes lapok már a City kispadján látnak (Iscót pedig City mezben), óvatosabb duhajok csak arra következtetettek, hogy Roque Santa Cruz végleges Málagába szerződéséről esett szó.

Ha már átigazolási pletykák, a héten szárnyra kapott, hogy nagyjából 20 millió eurós ajánlatot tesz a vezetőség Sahtar Donecknek a brazil válogatott Fernando Luis Rosáért, azaz Fernandinhoért. A középpályás nem lenne rossz opció Yaya mellé, idén a Chelsea és Dortmund elleni két Bl meccsen láttam, akkor nagyon meggyőző volt.

A hét másik konkrét nevéről, Diego Novarettiről, a a Deportivo Toluca argentin védőjéről már szóltunk.

A BVB vonal sem halványodik, Lewandowski helyett most Reus van terítéken (meg Džeko eladása sincs feledve persze). A másik aki távozik a jelek szerint (a lejáró szerződésű Kolo mellet) úgy tűnik Scott Sinclair lesz, aki a jelek szerint rájött, élete legrosszabb lépése volt otthagyni a Swansea-t.

Egy másik pletyka is szárnyra kapott, igaz nem átigazolási hír. Már lehetett hallani arról, hogy a hónap végén az USÁ-ba utazik a csapat, ahol a Chelsea-vel fog bemutató meccset játszani, a mostani hírek szerint a kirándulás egyik apropója, hogy a klubot birtokló Abu-Dzabi cégcsoport New York-ban fog futballklubot alapítani New York City FC néven, és 2016-tól az MLS-ben.

Kezdés: 16:00, vezeti: Mike Jones,  magyar tv: nincs, stream: erre.