Főpróba

Tovább-tovább, nem sok idő jut a pihenésre, alig túl a Wembley-n, a sikeres kupaelődöntőn, ma már itt a következő bajnoki, az ellenfél pedig nem más, mint a májusi döntő másik résztvevője, a Wigan Athletic

FA kupadöntő, nyilvános főpróba.

A Wigan Athletic érdekes egy csapat, a Manchestertől alig 25 kilométerre fekvő város csapata nem túl népszerű, a legkisebb átlagnézőszámmal bírnak a Premier League-ben (a kupaelődöntőre sem tudták eladni azt a harmincegynéhányezer jegyet, amit kaptak), de a játékuk sem az a karakteres foci, ami sokakat maguk mögé állít. Így mondhatni, általános az öröm, hogy most kieső helyen vannak.

A kép viszont csalóka, az utóbbi másfél hónapjuk nem sikerült rosszul, annak ellenére, hogy a Liverpool kifilézte őket otthon (4:0) március elején, azóta viszont volt két hazai győzelmük (2:1 a Newcastle és 1:0 a Norwich ellen), egy idegenbeli döntetlen (1:1 a QPR ellen). Ez sem lenne rossz egy kiesés elől menekülő gárdától, de ott van még mellette a kupamenetelés, az érthetetlen győzelem az Everton otthonában (3:0), és a Millwall átlépése (2:0) az elődöntőben, nem rossz, éppen ideje, hogy megszakadjon a veretlenségük, nem kell ezt jobban elhúzni.

A legjobbjuk idén (is) a skót válogatott szélső, Shaun Maloney. A legtöbb gólt Arouna Koné szerezte, a jobb teljesítményt nyújtó wiganiak közé még Jean Beausejour-t és James McCarthy-t sorolhatjuk.

A hét (már amennyi lement belőle) eddig még a kupaelődöntő utózöngéivel foglakozott, de egy érdekes átigazolási hír is szárnyra kelt, amelynek a főszereplője az Ajax középpályása, a dán Christian Eriksen, aki hazája egyik újságja (egész pontosan az Algemeen Dagblad) kérdezte mi a terve a fiatal középpályásnak a jövőben (a City ellen is beköszönő Eriksennek a következő szezon végén lejár az amszterdami szerződése), Christian a válaszban kifejtette spanyol és angol érdeklődők környékezték meg eddig elsősorban, de az ő szíve a Premier League felé húzna.

A Manchester City-t firtató kérdésre a kifejtés előtt egy „Why not?” csúszott ki belőle. Eriksen nem lenne rossz opció, az árát 10 millió euró plusz egy-két játékosra (Abdisalam Ibrahim és Dedryck Boyata) tippelik.

Érdekes felvetés, ő, az Evertonból Fellaini, plusz egy szélső leigazolásával és az esetleges távozók (Dzeko?, Kolo?) megfelelő pótlásával egy minden igény kielégítő keret állna össze.

Ma jó esély nyílik arra, hogy a Wembley-ben nem szerepelt (vagy kevés szerepet kapott) játékosok ma kezdjenek, Hart visszatér a kapuba ez fix, a védelem közepén szerepet kaphatna Kolo és Lescott, a bal szélen Kolarov. Remélhetőleg Richards vagy Maicon van olyan állapotban, hogy valamelyikük leváltsa egy kicsit Zabaletát. Ha Rodwell is fitt, akkor simán bekerülhetne García mellé a középpályán, de Sinclair is kaphatna végre egy egész meccsnyi időt.

Džeko biztosan kezdeni fog, de Guidetti-t megnézném végre, remélem Mancini becseréli.

Legutóbb 2007-ben nyert a Wigan a City ellen, de pontot is 2009-ben loptak utoljára, azt is otthon.

Kezdés: 20:45, tv: nincs, stream: itt.

Az előző szezon Ciity-Wigan meccs összefoglalója, remélem ma sem lesz rágósabb falat a ‘latics”, mint akkor volt: