Barátságtalan mérkőzés

It’s only 3:1 30,000 empty seats it’s only 3:1

It’s only 4:1 40,000 empty seats it’s only 4:1

It’s only 5:1 50,000 empty seats it’s only 5:1

It’s only 6:1 60,000 empty seats it’s only 6:1!!!!

 

A fenti dal egészen biztosan el fog hangozni ma este, ez a 2011. októberi nap ugyanúgy beleégett az emlékezetünkbe, mint az egy generációval idősebbeknek az a bizonyos ’89. szeptemberi.

Akármilyen eredmény is születik ma este, olyan tuti nem fog, ami felülírná az előző szezon united-City-jét. Nem csak az eredmény miatt, hanem azért, mert elkúrtuk, nem kicsit, nagyon a rags szépen ellépett, még egy győzelem sem hozza elérhető távolságra a címvédést. A fél szemünk a Wembley-n, nem lesz ez más, mint egy tét nélküli barátságtalan mérkőzés.

Ez persze nem teljesen igaz, mert a presztízs és a büszkeség baromi fontos dolgok, na és az ezüstérem sincs még fixen a kézben, szóval nem hinném, hogy félvállról venné a csapat a derbit, jó kis meccs lesz ma este, tuti.

Azért persze nem kell félni egy salfordi kirándulástól, az utóbbi időben mind a két csapatnak tökmindegy volt, hogy otthon játszik, vagy idegenben, mindkét gárda tudott nyerni itt is, ott is. Ráadásul hiába nem kapott de Gea fél idénye (január legvégén nyelt be utoljára) gólt a bajnokságban, azért a rags sem mindig az a csapat, akitől hanyatt vágják magukat az ellenfelek, pláne a kupákban, ahonnan (hazai vagy nemzetközi tökmindegy) idejekorán búcsúztak, pont egy hete az FA kupában a Chelsea ellen taknyoltak el, ebből (is) lehet erőt meríteni.

A City nemzetközi porondon nyújtott teljesítményét leszarozza mindenki, oké, el kell ismerni, hogy nem a legjobb, de azért hadd ne dobjunk egy hátast Fergie és fiacskái eredményeitől. A tavalyi évet ők sem tehetik ki az ablakba, idén pedig egy körrel tovább jutottak a bl-ben, hogy ott rögtön búcsúzzanak a City csoportjának második helyezettjével szemben. A hazai színtéren? A mu tavaly bepakolta a vitrinbe a Community Shield-et oszt jónapot, idén fordul a helyzet, a miénk a Pajzs, övék pedig a bajnoki trófea (Mancini mondjuk egy kupát még behúzhat). Én nem látok elementáris különbségeket.

Azon sokan filóznak, hogy mi lehet az oka, annak, hogy a mu már 15 ponttal meglépett. Nem, nem az edzői zsenialitás ill. balfaszság a legfontosabb tényező, hanem a pénz. Igen az a kurva pénz.

A két csapat tavaly ugyanannyi pontot szerzett, az egyik tovább erősödött, a másik nem. Ennyi.

A pirosaknak nem a német bajnok egyik alapemberének leigazolásával erősödtek nagyon (persze Kagava sem jött rosszul), hanem a Premier League gólkirályának elcsábítása jelenti a két csapat közötti minőségbeli különbséget idén.

A City-nél egy kicsit meg lett húzva a nadrágszíj, a túloldalt meg kinyílt a pénztárca, nem kell álszerénynek lenni, a mai foci erről (is) szól.

A hazaiaknál Darren Fletcher, Vidics, Jonny Evans és Paul Scholes valószínűleg nem áll saf rendelkezésére ma, de a szintén rozoga állapotban lévő Rafael-t és Rooney-t nagy eséllyel összehegesztik a kezdésre.

A City-nél szépen lassan térnek vissza a sérültek, Richards és Rodwell megkezdte a teljes értékű edzésmunkát, Nasztaszics is kilábalt a kisebb sérüléséből, egyedül Maicon-ról nem tudni, hogy mikor tér vissza (mondjuk azt sem, hogy látjuk-e még City mezben).

A hét fontos híre, hogy Tévez megkapta a büntetését a (második) jogsi nélküli furikázásért, csekély (alig több mint ezer fontnyi) pénzbüntetés mellett 250 óra közmunkára ítélték, szerencsére megúszta, egy kis igazi meló meg nem fog rosszat tenni neki.

Jó hír az is, hogy Yaya aláírta az újabb szerződését (ami 2017-ig szól) amivel Rooney-i magasságokba emelkedett, várható volt, hogy kap egy zsíros ajánlatot mivel megfelelő összeg fejében távozhatott volna a nyáron, a menedzsere is belengette az eligazolás lehetőségét, jobb ez így mindenkinek.

A pirosaknak nem létszükség a győzelem, a City-nek sem, rég volt már döntetlen, ma tuti az lesz.

Vezeti: Mike Dean, kezdés: 21:00, tv: digi, stream: itt.

Több mint húsz perc 2011-ből, több mint húsz perc mennyország, jobb, mint egy levél viagra: