Yorkshire-i pudingok

A lényegi rész teljesítve, az FA kupa hatodik körében, azaz a legjobb nyolc között a csapat.

A Leeds nagy reményekkel érkezett az Eastlands-re, de igencsak pudingnak bizonyultak. A City nem játszott hűdejól, de esélyt sem hagytak az ellenfélnek.

A sorsolás is kegyes volt, a lehető legkönnyebb ellenfél látogat márciusban az Etihadba.

https://www.youtube.com/v/JB1BGci_d5o?hl=hu_HU&version=3&rel=0

Nagyon hamar pontot akart tenni a továbbjutásra a csapat, nem követték el azt a hibát, amit több PL csapat igen, nem hagytak levegőt az alacsonyabb osztályú ellenfélnek. Nem volt görcsölés, nem hagytak semmi reményt.

Mancini sem követte el azt a hibát, hogy a B csapatból töltse fel a keretet, a rendes csapat állt ki a meccsre, kivéve Pantilimon, de az ő szereplése nem volt meglepetés, eddig minden kupameccsen a román gólem védett. Illetve többségében nem védett, most is csak egy lövést kellett kiütnie, az első félidő végén egy szabadrúgásra futotta a vendégek erejéből. Ennyit róluk.

A gólgyártás már az ötödik percben megindult, Yaya jelezte, nem csak testben tért vissza Afrikából, hanem lélekben is. A fiatalabbik Touré előbb Sivával játszott össze, majd Tévezzel (az argentin úgy passzolt vissza, mint az álom), aztán Yaya elhúzta a mézesmadzagot mindenki előtt, és gólt lőtt. Máris 1:0.

2:0-ra sem kellett sokat várni, a 13. percben Lees húzta vissza egy kicsit Agüerót a tizenhatoson belül, Clattenburg simán megadta a büntetőt, Kun még simábban értékesítette.

A vezetés tudatában nem erőltette meg magát a csapat, én ezt nem fogom a szemükre vetni, felőlem lehet minden meccs ilyen. Vártak, úgyis hibázik a Leeds.

Hibáztak is. Az 52. percben Silva és Agüero játszott össze, Sergio az alapvonalról beadott, Tévez érkezett, és egy lépésről a kapuba sodorta a labdát.

A 74. percben jött a végállomás. Agüero (ez az ő meccse volt, vitán felül) ellépett a védők mellett, és tizenegy méterről újabb gólt lőtt. 4:0.

A cserék érdemben nem befolyásolták már a meccset. Rodwell ijesztően formán kívül van, és ezt nem azért írom, mert szinte rögtön felső lécre fejelte a labdát ahogy beállt, hanem azért, mert szinte minden megmozdulásáról sütött a bizonytalanság.

Maiconnal áttért a csapat egy öt középpályásos hadrendre, ezt is gyakorolták, Džeko pedig játszott egy kicsit.

A Leeds és a City hívei sohasem ettek egymás tenyeréből, ez most is így volt. Jöttek vagy hatezren, minden kezük ügyébe eső szart hozzávágták az előttük szögletet elvégző játékosokra, a labdát rendszeresen nem adták vissza Pantilimonnak, remekül elvoltak, csináltak egy kis hangulatot.

A továbbiakról. A hatodik kör sorsolása ennél könnyebb már nem is lehetett volna, a Championship egyik kiesőjelöltje, a Barnsley látogat Manchesterbe. Sima az út az elődöntőbe, a Wembley-be. Az összecsapást március 9-én, vagy 10-én rendezik.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

Itt megmondhatod, a négy gól közül melyik is tetszett a legjobban.