Zavargásokat jósolok!

FA kupa, ötödik kanyar. Hosszú idő telt el mikor a régi ismerős az Eastlands-en járt, most végre újra itt vannak.

Itt vannak, és ki fognak kapni. Ennyire egyszerű, ha nem ilyen lett volna a múlt heti bajnoki, mint amilyen volt, akkor talán lenne sanszuk, de így nem lesz. Nyerni kell.

Pláne azért, mert ha ma csodát csinál a Leeds, akkor komoly zavargásokat jósolok!

https://www.youtube.com/v/0WtyIQ79LqY?version=3&hl=hu_HU&rel=0

A mai ellenfelünk az a példa (a rémisztgetés tárgya, mint a rézfaszú bagoly a rosszcsont kölyköknek), akik miatt (na meg persze a Portsmouth) a kedves Premier League klubok óvják a City-t, nehogy úgy járjanak mint a LUFC, felemelkedés, Bl, siker, pénz, nők, csillogás, aztán zuhanás, egészen a harmadik vonalig.

A Leeds jelenleg a másodosztály közepén, a tizenegyedik helyen áll, egyelőre tehát távol a Premier League.

A kupában a harmadik körben kezdték meg a szereplést, akkor megismételt meccsen a Birmingham City-t verték ki, az előző kanyarban otthon a Spurs-t búcsúztatták.

A ligakupában is kivertek két Premier League csapatot (az Evertont és a Southamptont), a Cheslea viszont szépen elpicsázta őket (egy laza 5:1 Leeds-ben).

A menedzserük az a Neil Warnock, aki tavaly még a QPR kispadján kezdte az évet, de idény közben menesztették.

A klub elnöke az a Ken Bates, aki annak idején elpasszolta Abramovicsnak a Chelsea-t.

A legismertebb játékosuk El-Hadji Diouf, aki persze már messze van a fénykorától. Steve Morisont most télen igazolták a Norwich-tól, nevesebb csatáruk még a skót válogatott Ross McCormack.

https://www.youtube.com/v/TdbZUmmn9KA?hl=hu_HU&version=3&rel=0

A City-nek nagyon fontos a meccs, a múlt hét tükrében pedig pláne. Remélem mindenki átérzi, idén a kupa megnyerésére van a legnagyobb sansz, meg is kell ragadni.

A Soton elleni verség után Mancini az első dühében azt mondta, hogy felforgatja az egész csapatot, de kb. ő sem gondolta komolyan, hogy lényegi változtatást tud eszközölni, ez a keret nem alkalmas arra, hogy hipp-hopp átvariálja a kezdőcsapatot. De meglássuk.

Néhány újság már konkrét jelöltet is megnevezett Mancini helyére, Michael Laudrup személyében. Egyelőre töretlen a bizalom az olasz iránt, de ha ma baj lesz, tuti nem lesz így sokáig.

Egy City játékos már továbbjutott a kupában, Karim Rekik a Blackburn kispadján izgulhatta végig a Blackburn sikerét az Emirates-ben. Reece Wabara viszont már nem volt részese az Oldham újabb kupabravúrjának, mivel már a másodosztályú Blackpool-ban van kölcsön.

Mától egy vicces döntést hozozott Vitézy Dávid, az Etihad felé közlekedő villamoson Mancini, Joe Hart, James Milner és a kapitány, Kompany mondják be a megállókat.

A meccskezdésig aki még nem látta (aki látta, az is) nézze meg a „The Damned United” című filmet, jó kis hangulatcsináló.

Kezdés: 15:00, tv: sport 1, stream: itt.

A dicsőséges ’70-es években is volt, hogy egy góllal lettek csak legyűrve a fehérek, ma is elég lenne egy gól, csak meglegyen.