Tovább az úton

A tökéletes hónapzárás sajnos nem sikerült, de a 2013-as év kezdésre semmilyen panaszunk sem lehet.

Itt a lehetőség, folytatni kell a megkezdett utat, néhány finomhangolást kell csak eszközölni, és a február még szebb lehet, mint a január volt!

Érdekes, nem csak a Stoke City-t ejtette ki a csapat a múlt szombaton, hanem vasárnap a Liverpool is manchesteri játékos közreműködésével búcsúzott a kupából, Wabara elképesztő fejese is kellett az Oldham továbbjutásához, azaz a ‘pool beégéséhez..

A Liverpool ezzel egy kellemetlen idegenbeli sorozatot kezdett el, a kupa ciki után mentek Londonba leikszelni, most pedig irány az Ethiad.

A téli átigazolási szezonban eltapsoltak úgy húsz millió fontot, két fiatalra. A Chelsea-től jött Daniel Sturridge (ebből a transzferből úgy két misi a City-né landolt, mint nevelési díj), a másik az egykoron csodagyereknek tartott fiatal brazil, Coutinho az Interből (egyből megkapta a tízes mezt, mi a szösz?!).

Így az elmúlt két idényben több mint százmillió eurós mínuszban van az átigazolási mérlegük, de nem baj, ők egy tradicionális nagycsapat, nem egy zsoldos brigád.

A brazil mellett egy komolyabb sérültjük egy van, Martin Kelly, de igazán ő sem fog hiányozni, Johnson kezd általában a védelem jobb szélén.

Idegenben kétszer nyertek a szezonban, ezen a statisztikán ma sem fognak javítani.

A fifás előrejátszás megint reális eredményt hozott:

Kezdjük a lényeggel, a január nagyon parádésra sikeredett, sajnos a legutóbbi pont nem, de nem lehet minden meccset megnyerni.

Hart pazar rekordot állított be kedden, a QPR elleni meccse volt a 150. Premier League találkozója, és a 100. zsinórban.

A januári menetelésben nem csak Hartot, hanem az egész csapatot lehet dicsérni, a teljes védelem előtt le a kalappal, most már 9 órája és 15 perce nem sikerült az ellenfeleknek gólt szerezni, ilyen utoljára 1999-ben történt meg a csapattal, de ugye ekkor még nem a Premier League-ben. Ezt ma feltehetőleg Suárez megtöri, de ez a meccs meglesz.

Különleges helyzetben van a csapat, sem előre (van x pontja a mu-nak, na és, még rohadtul nincs vége. nem lesz bajnok idén bajnok a City. na és, aki emiatt picsog, tényleg csak két éve nézi a csapatot) sem hátra (Benítez és gárdája tesz róla, hogy tisztes távolból szemléljék a seggünket) nem kell egyelőre figyelni, nincs más dolog, mint tovább csiszolni az idén látott játékstílust.

Ehhez persze Yayára is szükség lenne, de a Touré testvérek tovább süttetik a hasukat az afrikai nyárban, leégésről szó sincs, simán továbbmentek a csoportból, ma játszanak Nigéria ellen, adja az ég, hogy kiessenek.

Hiányzik Kompany is, nem mondhatnám, hogy tufa a többi középső védő, de a kapitány játékintelligenciája magasan a többiek előtt jár, már hátul elkezdi építeni a támadásokat.

A január megmutatta, jó úton jár a gárda, de a tökéletességhez a csatársornak egy kicsit jobban oda kellene tennie magát, hogy tényleg minden tökéletes legyen. Carlos Téveznek hiába van tizenhárom gólpassza, amivel kiemelkedik a Premier League-ből, de meccseket (gólokkal nem dönt el mostanában). Ez elmondható Agüeróról is, Kun mióta bejelentette válását, egy fokozattal kisebben pörög.

A hét legfontosabb történése Balotelli (erről hosszabban is megemlékezünk, off course) távozása.

Nem lepett meg senkit, gondolom. Az új vezetőségnek elég volt ránéznie a pályán nyújtott teljesítményére, majd a fizetéspapírjára, hogy ne csak szimplán elgondolkozzanak a Milan ajánlatán (ráadásul Mancini óvó keze sem fedte már az ifjú olaszt), hanem el is fogadták.

Nem csak Balotelli vételára a nyereség, hanem a bérköltségét sem kell állni (a télen elengedett Gunnar Nielsen, Michael Johnson és Mario fizetésével több, mint fél millió font lesz megspórolva havonta) ez beleillik a nyáron már elkezdett sorba, de Jong, Adam Johnson és Adebayor fizetése magasabb, mint az idén igazoltaké.

Mario helyére nem vettek senkit az első csapathoz, ott van Guidetti, most bizonyíthat (végre!).

Ellenben a tarcsiba megint jött néhány szép reményű fiatalember. A svájci u-18-as válogatott jobbszélső, Daniel Lema Traba Bázelből érkezett, a védekező középpályás, Seko Fofana, a francia u-18-as csapat tagja az FC Lorient-et hagyta ott.

Két ghánai fiatalnak megszerezte a játékjogát a csapat, de egyelőre maradnak csapatuknál, és csak később költöznek Manchesterbe. Az egyikük bal bekk, Dominic Oduro, ő jövő nyárig marad az Aarhus-ban, Godsway Donyoh pedig csatár, ő decemberig erősíti még a Djurgardens-t.

Ma remélem Naszta visszatér a védelembe, így Garcia visszamehet a helyére, Milner ki a szélre (nem túl hatékony, ha a Barry-Milner játszik középen), Agüero és Nasri pedig a kispadra. Nyerő felállás.

A héten már Maicon is edzett, így már csak Richards-ra kell még egy kicsit várnunk.

Kezdés: 17:00, tv: digi kettő, stream: errefelé.

Tavaly januárban nagyon sima volt a manchesteri meccs, jó lenne reprodukálni: