A tökéletes januárért

Brutális évkezdetet produkál a csapat, öt megnyert tétmeccs, tizenegy lőtt, nulla kapott gól.

A makulátlan januárért egy kisebb lépcsőfokot kell megugorni, le kell győzni a kiesőjelölt Queens Park Rangerst az otthonában. A Stoke és az Arsenal után? Ez nem lehet kihívás.

Brutális évkezdetet produkál a csapat, öt megnyert tétmeccs, tizenegy lőtt, nulla kapott gól.

A makulátlan januárért egy kisebb lépcsőfokot kell megugorni, le kell győzni a kiesőjelölt Queens Park Rangerst az otthonában. A Stoke és az Arsenal után? Ez nem lehet kihívás.

Legutóbb 2011 novemberében járt a csapat a Luftus Road-on, akkor szó szerint megizzadtak a sikerért. A legutóbbi randevú a bajnokságban szeptember legelején volt, azóta történt egy s más a Rangers háza táján.

A legfontosabb változás a QPR-nál azóta, hogy Mark Hughes-t Harry Redknapp váltotta a kispadon.

A játékoskeret legfontosabb változásai a keretükben, hogy érkezett a kapuba az Interből Julio Cesar, a nyár óta klub nélküli, izraeli válogatott védő, aki a legutóbb a Portsmouth játszott, Ben Haim. Két hete igazolták Marseille-ből Loïc Rémy-t, aki első meccsén annyi gólt a West Hamnek, mint augusztus óta a francia bajnokságban az OM-ben (egyet, de azt is a Lyon 4:0-ás vezetésekor).

A legnevesebb távozó Djibril Cissé, aki elment Katarba egy kis pénzt keresni.


A QPR pocsék szezont fut, tök utolsók, otthon utoljára négy bajnokival (és két kupameccsel) győztek a Fulham ellen, e mellett egy meglepetés győzelmük van, a Chelsea-t verték Shaun Wright-Phillips góljával, és ennyi.

Slusszpoénként a hétvégén a harmadik ligás MK Dons már négy góllal ment a Luftus Road-on, mikor megébredtek a hazaiak, de a hirtelen lőtt két góljuk szart sem ért.

Redknappnek két rutinos játékosát kell nélkülöznie, a csatár Andy Johnson és a védő José Bosingwa sérült.

A hétvégén gólt szerző Zabaleta elképesztő szezont fut. Tavaly csak a legendássá vált (pont a QPR ellen vívott) bajnoki fináléban tudott gólt lőni, ebben a szezonban viszont már (embertelen teljesítménye mellett) háromnál jár.

Kompany megsérült Stoke-on-Trentben, de, hogy még érdekesebb legyen a móka, Naszaszics játéka is kérdéses Kolo sincs (A Touré tesók (plusz Razak) nagyon jól érezhetik magukat a dél-afrikai nyárban, mert maradni akarnak még egy cseppet, erről Yaya is tett, megint), így Mancini újabb sanszot adhat a 3-5-2-nek.

Az átigazolási pletykák, így a hajrában  is napirenden vannak, hiába nyilatkozta Mancini, hogy nem lesz jövés-menés télen a keretben. A Stoke City kapusa Asmir Begović egyre több helyen szerepel, mint lehetséges új City játékos, továbbra is meglep a hír.

Ami a pletykáknál is erősebb, hogy Balotellit viszi a Milan. A dologra rásegített az, hogy Mario nem volt a keretben sem a Stoke elleni kupameccsen. A hírek szerint egy olasz különítmény már napok óta Manchesterben van, és próbálnak egy (nekik) megfelelő szerződési opciót kicsikarni a City vezetőségéből. A hírek szerint ez sikerült is, és SuperMario ma orvosi vizsgálaton veszt rész, és rövid úton piros-feketébe öltözik.

Az újságok már  meg is találták az alanyokat a pótlásra, a régi jelölt a Napoli csatára, Cavani, az új név a fiatal belga váltogatott Christian Benteke az Aston Villából.

Sokan már biztosra veszik, hogy Mancini lesz 2013-ban az első díjazottja a „hónap menedzsere” sorozatnak, ehhez persze kell a mai siker is, de kevésbé lehetne jobb ellenfelet elképzelni ehhez, mint  a QPR. Januárban még nem kapott gólt a csapat, lendületben a gárda, ma Londonban csak a győzelem az elfogadható eredmény!

Kezdés: 20:45, tv: digi 2, stream: itt.

A 2011-es nyögvenyelős meccsnél ma simábbra számítok.