A felzárkózás kezdete

Jön a Fulham. Nem mondhatnám, hogy ez a tény komolyabb gyomorgörccsel töltene el mostanában, de a kötelezőkön mindig nagyon könnyű elcsúszni.

A következő néhány fordulóban lehetőség van a pontgyűjtésre, ideje megkezdeni a felzárkózást!

A londoniak idén is az igazi középcsapat szerepét vállalták magukra. Martin Jol nem tud csodát tenni, a legutóbbi tizenöt bajnokijukból hármat tudtak csak megnyerni (a kupában is csak megismételt meccsen tudták legyűrni egy góllal a másodosztályban gyengélkedő Blackpool-t), szóval nem a PL egyik ékköve látogat ma az Etihadba.

A Fulham 2005-ben nyert utoljára Manchesterben, szerintem ma sem fognak innen pontokat elvinni. Ősszel egy (bíróval súlyosbított) meccsen (az akkor még a super-sub szerepében tetszelgő Džeko segítségével), nagy erőfeszítések árán sikerült 2:1-re győzni.

Fifa ’13-on lemodellezték a meccset, hol kell aláírni?

Ma játszani fog az akkor a sérülése miatt kimaradt Berbatov, de lesznek helyette mások, akikre nem számíthat Jol. Mahamadou Diarra, Simon Davies, Bryan Ruiz, Mladen Petric és Philippe Senderos. Egész tisztességes névsor.

Az előző szezonban pedig hasonlóképpen, mint most így év elején futott össze a két csapat az Etihadban. Akkor nem volt túl jó az idő, a havazás miatt nem volt igazán élvezetes a meccs, de sikerült nagyon simán, 3:0-ra hozni.

Még egy hasonlóság lehetett volna a tavalyi meccshez, de szerencsére nem lett. Akkor még eltiltását töltötte a vitatott mu elleni kiállítása miatt Kompany, ma ez nem lesz így. Az Arsenal elleni (szintén vitatott) piros lapját törölte a szövetség. Szőr Alex persze egyből értetlenségét fejezte ki. E van, az élet kegyetlen.

Ami viszont biztosan olyan lesz mint tavaly, az a Touré testvérek hiánya. Kolo és Yaya az ifjú Razakkal egyetemben az Afrikai Nemzetek Kupáján vannak.

Visszatérő is van, Nasrinak letelt az eltiltása, de meglepne, ha Mancini berakná őt a nagyon meggyőző teljesítményt nyújtó Milner helyére.

Akik nem lesznek még, az Richards és Maicon, de legalább Agüero és Rodwell egy lépéssel közelebb vannak a visszatéréshez. Jack, ha a meccs úgy alakul, negyed órára beszállhat Mancini szerint.

Szinten közel van a visszatéréshez John Guidetti, aki több mint fél éves kihagyás után, a héten góllal tért vissza, igaz egyelőre tartalékbajnokin.

A héten eldőlt egy kérdés, amivel az újságírók szerették kavarni a szart a csapat körül, szóval eldőlt, hogy Guardiola a München edzője lett. Sok sikert neki, a következő pletykaforrásig eggyel kevesebb a brit médiának.

Egyelőre csendes a csapat a téli átigazolási szezonban, két játékos távozott csak, ingyen. A kapus Gunnar Nielsen után egy fájó búcsú is volt. Az alkohol és súlyproblémákkal küzdő Michael Johnson. A hatalmas tehetségként induló Johno-tól, utoljára tavaly láttunk futballistára emlékeztető megmozdulást. Attól tartok ez volt egyben az utolsó is…

Döntés született, hogy a nyári felkészülés egy részét újfent Ázsiában tölti a csapat. Július végén a Tottenham, a Sunderland és a South China FC-vel vesznek részt a srácok, a Barclays Asia Trophy elnevezésű tornán, Hong Kong-ban.

A játékospiacon passzív a vezetőség, így a legnagyobb fogás nem a pályára érkezett, hanem a stadionba. Megállapodás született a sztárszakács, Jamie Oliver cégével, így a következő idénytől ők felelnek az étkeztetésért az Etihadban, a szimpla büféktől kezdve a vip-ig.

Ilyen most sem fordulhat elő (a cikk címe nekünk aztán nem újdonság) de ezentúl viszont teljesen kizárt lesz.

Gunnar Nielsen

Az is kiderült, hogy (ahogy várható volt) a Stoke City vár a csapatra, az FA kupa negyedik körében. A meccs jövő szombaton lesz, (magyar idő szerint) 13:45-kor, Stoke-on-Trent-ben.

Tavaly ilyenkor hat ponttal többet szerzett, a most következő három meccsen nagyon is be kellene karmolni a kilenc pontot, és akkor körbe lehet nézni, és számolgatni. Addig viszont nincs más dolog, csak nyerni. Kár, hogy ez a legnehezebb része az egésznek.

A kezdés: 16:00, tv: digi, stream: itt

A végére az emlegetett egy évvel ezelőtti összecsapás, egy ilyet kérnék ma is!