Mit érdemel az a bűnős…

… aki öt gólt kap otthon az Arsenaltól?

Sok jót nem, karácsony előtt mehet az Etihadba, és már decemberben biztosan lehet állítani: ti lesztek az egyik kiesők!

Manchester City – Reading. Az egyik legjobb az egyik legrosszabb ellen.

A vendégek 2008-ban voltak utoljára Premier League résztvevők, viszont a mutatott teljesítményük alapján nem sokáig lesznek azok.

A Reading messze a legpocsékabb csapat a ligában, nem is csoda, hiszen náluk a legkisebbre becsült a játékosok piaci értéke.

Egy ismerős található a keretükben, de Stu Taylor itt is csak a csere (vagy annak a cseréje) szerepében tetszeleg.

Költeni össz-vissz hat millió fontot költöttek az idény előtt, két védőre, a centerhalf Adrian Mariappára, és a jobb bekkre, Chris Gunterre. Másik két fogásuk is volt, de ők ingyen érkeztek a kék-fehérekhez, a West Bromból jött balhátvéd, Nicky Shorey egészen emberi teljesítményt nyújt, de a Fulhamból érkezett orosz csatár, Pavel Pogrebnyak egyelőre nem muzsikál valami fényesen.

Hogy ne legyen olyan faja nekik, az egyik legjobbjuk, a fiatal középhátvédjük (egyben csapatuk legjobbja) Sean Morrison sérült.

Egy győzelmük van idén, az mondjuk vaskos meglepetés, az Evertont gyűrték le otthon 2:1-re. Egyszer nem kaptak gólt, a Premier League eddigi legjobb meccse lehetett a szezonban az a hazai 0:0 a Norwich ellen.

A gólvágójuk Adam Le Fondre, aki ötöt termelt eddig (van közte tizenegyes is, kettő), és ő végezte ki az Evertont is.

Nem kell túl nagy jóstehetség ahhoz a kijelentéshez, hogy Brian McDermott gárdáját már karácsony előtt sima kiesőnek lehet tekinteni.

A Citynél a múlt héten megsérült Nasri minden bizonnyal kihagyja a meccset, csakúgy, mint Kompany. Richards visszatérése még messze. Jack Rodwell a rehabilitációs szakaszban. Barry letöltötte az eltiltását, de a szintén a Newcastle ellen megsérült Kolarov és a pár hete kidőlt James Milner sorsa még kérdéses.

Csakúgy, mint Balotellié. Mario a hivatalos infók szerint betegség miatt kihagyott a héten pár edzést.

Egy másik hír is szárnyra kapott, ami a jó Mario pénztárcáját érintette. A vezetőség kétheti fizetésmegvonást eszközölt Balotellinél az elmúlt évi fegyelmezetlenségei miatt (főleg a pályán beszedett lapok). Hiába csak két hétről van szó, ez több mint százmillió, forintban (ekkora összeg megkeresésére a világ nagy részén egy élet munkája sem elég), a játékos ügynöke fellebbezett a döntés ellen az FA illetékes szervénél, de a hétvégére meggondolta magát, és visszavonta a keresetet, a klub döntését pedig elfogadta. Szerencsére a béke szentnek tűnik, így az ünnepek előtt.

Én az olasz helyében a most kezdődő két hetes (öt meccs lesz január 5-ig) hajtásban simán rotálnék, ezen a meccsen is a kezdőbe raknám Mario mellett Maicont, Džekót és Sinclairt is. Jót tenne mindenkinek, ha játszanának egy jó meccset.

Mancini amúgy is ígéretet tett, hogy az év végén ismét kerül egy trófea a vitrinbe, úgy legyen!

A kezdés: 16:00. tv: digi. stream: erre.

Tavaly márciusban összefutott a két csapat az FA kupában. Akkor egy sovány 1:0 lett a végeredmény. Az biztos,ma  nem csak egy gól lesz, és Micah sem fog gólt szerezni.