Ökölharc?

Lényegtelen mi volt a héten, a múlthéten, tegnap, tavaly. Manchesteri derbi, csak a ma számít.

Tavaly jól jött ki a két manchesteri derbiből, ráadásul a tavaszi otthoni 1:0 sokkal fontosabb lett, mint az őszi idegenbeli 1:6.

Érdekes szitu volt, a mu-nak bőven elég volt az x, és SAF arra is játszott. Rá is keféltek. Ma nem fognak ebbe a hibába esni, az tuti.

van Persie
Centre Forward

A tavalyi (nem gyenge) kerethez képest, egy van Persie-vel lett igazán combosabb. Ez az erősödés eddig tíz gólt, és öt gólpasszt hozott a konyhára, Shrekkel brutál a holland.

Sérültjeik: Nani, Kagava, Anderson, Valencia és Vidics.

Teljes erővel a derbire készültek, megért nekik egy hazai zakó (a presztízsen kívül semmit sem jelentett ez a meccs mondjuk) a Kolozsvár ellen, csak, hogy pihent legyen vasárnapra a keret.

Nagyon bízom benne, hogy színvonalas, jó hangulatú lesz a derbi, ami után nem az ökölharcra, maximum egy kiadós zrikára lesz csak okunk.

A csapatnál a fő gond a bal-bekk posztja lehet. Clichy még nincs 100%-os állapotban, a múlt héten kidőlt Kolarov sem. Kedden ezért próbálta ki Mancini itt Nasztaszicsot. Nagy eséllyel Zabaleta kezd ma a bal oldalon. Rodwell és Silva a hírek szerint játékra kész, Milner és Richards viszont biztosan nincs még rendben.

A mu még nem játszott döntetlent, a City még nem kapott ki. Az eszem egy 1:1-es végeredményt mond, de szerintem ma nem szakad meg egyik sorozat sem, jobbak leszünk egy góllal.

Egy esetleges vereség sem lenne tragédia (a Chelsea négy pontra lenne úgy is, a mu pedig csak hattal lépne el), de egy ilyen Bl ősz után ez most szóba sem jöhet!

Like old days

Kid21 kolléga így gondolkodik a meccsről: „Szerintem bármi megtörténhet, nálam abszolút háromesélyes a meccs. Nagyon sok van még hátra a szezonból, így nem lenne nagy tragédia, ha nem jönne össze a győzelem. Az persze kellemetlenül érintene, ha pont a scum venné el a hazai veretlenségi szériánkat… A csapattól azt várom, hogy lehetőleg mellőzze az idei Bl-formát mára, és egy jó meccsen, a játékot irányítva, precíz védekezéssel megnyerje a derbit. Sok fog függeni attól, hogy mennyire tudjuk kordában tartani van Persiéket, ugyanis a Unitedé jelenleg a Premier League legjobb támadóegysége. Viszont hátul sebezhetőek, ezt illene kihasználni. Jah, és reméljük, hogy a játékvezetés is fel fog nőni a meccs színvonalához. Tipp: 2-1 ide.”

A kis szerkesztőségünk reméli, minden vörösnek ilyen kínos vigyor fog csak kiülni az arcára, úgy 16:30 körül.

glory-glory

Kezdés: 14:30, tv: digi, stream: erre.

Ma jobb meccsre, számítok mint amilyen április utolsó napján. De csak a színvonalában, a kimenetelében semmilyen változásra nincs szükség. CTID!