Pusztítás a szomszédban

premier_league_logo_282007-current_29.pngVasárnap után ma ismét meccs. A londoni kiruccanás után ma nem kell messzire utazni a csapatnak, a szomszédos Wigan a célállomás.

Rengeteg manchesteri teszi meg a rövidke távot, ahol a srácok – remélhetőleg – félelmetes pusztítást fognak rendezni. Könyörtelenül.

Legútóbb a januári hajtás közepén járt a csapat Wiganben, akkor egy mesteri Džeko fejessel lett meg a győzelem, ma viszont jó eséllyel szét lesz kapva a Wigan.

Mikor, ha nem most (ráadásul most volt Mancini születésnapja), és hol, ha nem itt (a legutóbbi öt egymás elleni bajnokin még gólt sem lőttek a wiganiek) játszana egy újabb sima meccset a csapat?

A vasárnap kispadozó Tévez és Nasri biztosan kezd. A sérültek közül Richards tuti nem, Clichy és Rodwell a padra talán leülhet.

Roberto Martínez gárdája talán a bajnokság leginkább színtelen-szagtalan csapata. Kiugró eredményük nem volt, éppen elkerülik a kieső zónát, és érkezhet bármilyen nagynevű ellenfél, a DW Stadionban akkor is marad vagy hétezer üres szék.

A nyári jövés-menésben a legnagyobb nevű távozójuk a Chelsea-nek elpasszolt Victor Moses, mellette a szenegáli válogatott Mohamed Diamé eladása lehetett érvágás a kék-fehéreknek, a középpályás a West Ham-be igazolt.

Az érkezési oldalon meg kell említeni a Mallorcától igazolt Iván Ramist, és a Moses pótlására érkezett Arouna Koné-t. Az elefántcsontparti csatár a Levantét hagyta ott, és egyelőre idén ő a legveszélyesebb wigani támadó.

A két skót válogatott James McArthur és Shaun Maloney alkotja az összeszokott, stabil középpályájukat. Meglepetést a bal szélen, a chilei válogatott Jean Beausejourtól, a jobbon a spanyol Jordi Gómeztől, gólokat pedig az argentin Franco Di Santól várnak a Wigan szurkolók, egyelőre idén hiába.

A bajnokságban egyelőre egy bravúreredményt produkáltak, amikor is idegenben verték 1:0-ra a Spurst. Szombaton is otthon játszottak, akkor a kiesési rangadón a Readinget gyűrték le 3:2-re.

Ezen a meccsen mutatta be az év(tized) hibáját Al-Habsi kapus, remélem ez a makkant állapot ma is tart, és nem kímélik majd Tévezék.

Ha ma nem nyer a csapat, az piszkosul szar ügy. Akkor lehet bánni igazán a Stamford Bridge-en hagyott két pontot, de ez nem fordulhat elő. Ma mészárlás lesz.

Kezdés: 21:00, magyar tv: -, stream: itt.

2010-ben egy gyönyörű Tévez, és egy Yaya találattal sikerült Wiganben, 2:0-ra győzni.