Még egy döfés a Chelsea-be?

Azt kéne, még egy jó nagyot szúrni a Chelsea mellkasába. Mindenki hallotta mi történt a vendéglátóknál, ilyenkor nem lehet tudni, miképp is hatnak az események a csapatukra, bejön a tulajdonos húzása, vagy süllyednek tovább a mocsárba?

 

Nem repesünk mi sem az örömtől, a hét közbeni Bl búcsú cseppet sem vidám dolog, de nem éljük úgy meg a dolgot, mint ahogy a külső szemlélők gondolják.

A csapat veretlen a bajnokságban, összesen is csak három vereség van a szezonban (ebből az egyiket az A/B vegyes csapat kapta a Miki egér kupában), sajna ebből úgy jött ki, hogy kettő a Bl-ben esett. Nagy para ez az idei szereplés is, de igazából csak az amszterdami meccset lehet Mancini nyakába varrni. Ebben a szezonban nincs más dolog, csak a Premier Leaguere kell koncentrálni.

Nem túl jó hír, hogy Kompany összeszedett egy kisebb sérülést a Madrid ellen, így nem tudni, vállalja-e a játékot. Akiknek még kérdéses a játéka Clichy és Balotelli, bár ők már edzettek a csapattal, na meg Rodwell, de ő már kapott egy félidőt a héten a tarcsiban. Richards az egyetlen, aki hosszabb távon kidőlt.

A legutóbbi találkozó a két csapat között pompásan telt, a Community Shiledet ért az augusztusi győzelem. Viszont az előző londoni (három hét híján egy éve) randevú nem sült el ilyen jól, reméljük kétszer nem lépünk ugyanabba a szarba.

A csapat veretlen, de ilyenkor szokott jönni a bazdmeg. Hiába a londoniak rossz formája, az edzőváltás, meg hát mégis csak ez a Chelsea, szóval bármi lehet, de csak ki kéne fenni azt a tőrt.

Dagger. A tőrön kívül elővehetjük a szó másik jelentését is.

Vicces volt, ahogy a londoniak szurkolói tavaly vegzálták a Cityt és játékosait, hogy mekkora „kurvák” vagyunk. Persze, nem kell félteni a vezetőséget, de akkor is szép szavak egy olyan csapat rajongóitól, ahol az elmúlt tíz évben többet költöttek edzőre, mint teszem azt az Evertonnál játékosra…

A héten jött az újabb csere.

A Chelsea szurkolók most fújnak Abra papára, pedig olyan egyértelmű volt, hogy RDM repülni fog, hogy csak na. A legkisebb (ami nem is volt olyan kicsi, persze) hiba után jön egy új edző. Jött is, mégpedig Rafa Benítez.

Ki is tört a parasztgyalázat, egy kedvelt edző ki, egy antipatikus be.

A dagadt pincérnek becézett spanyol nem azért rossz választás, mert szar edző, hanem a korábbi megnyilvánulásai miatt, remélem Lamps emlékszik erre a nyilatkozatára: „Lampard is overrated”, vagy az is parádés lenne, ha a City elleni vereség után ezt a mondatát dörgölnék az orra alá: „Chelsea is a soulless club”.

Nyárig kötött szerződést (akkor gondolom Roman teljes offenzívát nyit Guardioláért), addig pedig Rafának egy fontos küldetése lehet: olyan formába hozni Torrest, mint mikor együtt voltak Liverpoolban.

Benítez csütörtökön találkozott először a csapattal, senki nem tudja mit talált ki. Az tűnik biztosnak egyedül, hogy Terry, Lampard és Sturridge játékára nem számíthat. A többi homály.

A bajnokságban utoljára több mint egy hónapja, október 20-án nyertek utoljára a Spurs ellen. Jó lenne ezt a szériát húzni egy kicsit.

Szóval radikális edzőváltás (újra) a Chelsea-nél.

Sokan akarnának hasonló módszereket a Citynél is. Oké, menjünk el mellette, hogy van jó pár pontagyú faszkalap aki Mancini vérét akarja, és ne zavarjon az sem, hogy kurvára nem ismerik a klubot, és a szurkolóit.

Rúgják ki az olaszt, igen? És akkor? Jön más, tök jó lesz, rendbe rakja a csapatot, de ki a tököm? Hmmm?

Szóval sokak szerint szar edző Mancini és Benítez is. Hát bakker, a spanyol volt csapatai (Valencia, Liverpool) sírva idézik fel Rafa idejét, persze mázlija volt, Mancionak meg a pénz segített. Tudjuk.

De akkor ki a jó edző? Ha Rafa és Robbie nem? És akkor kit kéne hozni télen Mancini, nyáron Benítez helyére?

A szomszéd Alex bácsit? Oké, az öreg a legfaszább dolog az univerzumban, de ő már kapott egy mauzóleumot is a héten Salfordban, hamarosan lehet látogatni is, mint Lenint. Kilőve.

Mourinho? Neki (még) bőven megvan az állás Madridban. Pipa. Wenger? Ő még egy ilyen szép hat évet, mint amit most fut az ágyúsokkal, máshol úgy sem tudna reprodukálni. Ugorjunk.

Akkor nézzük ki szabad. Kiss Laci? Annyit ő is tud, mint Mancini, van neki pro papírja, de ugyanolyanra minek cserélni? Nem köll. Guardiola? Hmm, lehet, de gyanítom, ő inkább a csendes szomszéd padjára vágyik.

Pepen kívül valaki? Na, ugye.

Kapkodni, meggondolatlanul edzőt váltani nem, különben beszorulunk, mint hülye gyerek a hintába.

Egy olyan meccset, mint amilyet ’78-ban futottak a csapatok, megnéznék ma is.

kezdés: 17:00, tv: digi, stream: erre