Ennél azért sokkal több kell…

Továbbra sem klappol valami. Piszok gyenge mutatványt adtunk elő ma is, amely alapján megint nem érdemeltünk volna győzelmet. Tompaság, ötlettelenség és rengeteg hiba, körülbelül ezek jellemezték leginkább a játékunkat a mai nap. Pedig nagyon kellett volna egy önbizalom növelő győzelem.

A potters és a Real elleni csorbát illett volna kiköszörülni az Arsenal ellen az Etihadban. Ehelyett azonban egy über gyenge meccsen mindössze csak remiztünk a londoni alakulat ellen. Bővebben a hajtás után.

Mancio apánk végre olyan védelmet rakott össze, amelyre nyugodtan azt lehet mondani, hogy összeszokott négyest alkot. A Zaba-Vinny-JLo-Clichy védő alakulat darálta le a tavaszi nagy hajrá szinte összes meccsét, így aztán talán esély volt arra, hogy végre megússzuk kapott gól nélkül a meccset. Visszatért a kezdőbe, és a pihentetett Tévez helyén kezdett Agüero, aki még a Soton elleni idénynyitón sérült meg. A sérült Nasri helyét pedig Scott Sinclair foglalta el a pálya szélén.

A kezdőcsapat így állt fel: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy – García, Yaya – Sinclair, Agüero, Silva – Džeko.

Nem sok izgalmas dolog történt a pályán az első játékrészben. A két csapat szinte csak távoli lövésekkel próbálkozott, ám mint Hart, mint pedig Mannone könnyedén hárította ezeket, feltéve ha egyáltalán kaput találtak a lövések… Az Arsenal a gyors, tempírozott rövid passzokkal próbált meg helyzeteket kialakítani, mi pedig hol a széleken, hol pedig egyéni akciókból igyekeztünk az Arsenal kapuja elé kerülni. Az újak közül főleg Sinclair bizonyíthatta volna ma, hogy nem véletlenül vettük meg, de Scott barátunkat a labda túlzottan is zavarta, alig volt jó megmozdulása, így aztán bátran nevezhetjük botrányosnak a teljesítményét… A félidő (és talán az egész meccs) egyetlen pozitívuma Lescott fejes gólja volt a 39. percben, 1-0.

A félidőben tehát legalább vezettünk, de korántsem tekinthettünk nyugodtan a második félidő elé. Érezhette ezt Mancini is, Sinclairt bent tartotta az öltözőben és Rodwellt küldte ki helyette, amely a szokásos változtatást is eredményezte: Yaya a védők elől feljebb lépett Dzekoék mögé, Rodwell pedig Javi Garcíával próbálta meg megszűrni Cazorláék támadásait.

Ez kezdetben még működött, ám a meccs utolsó harmadára az Arsenal egyértelmű mezőnyfölénybe került. Ennek ellenére nekünk voltak meg a lehetőségeink, Kun előtt három helyzet is adódott, ám egyik lövése sem volt eredményes. Itt meg is jegyezhetjük, hogy a második lövése előtt senki sem szólhatott volna egy rossz szót sem, ha Mike Dean tizit ítél, mivel Koscielny egyértelműen szabálytalankodott Agüeróval szemben a lövést megelőzően. És pont Koscielny gondoskodott arról, hogy az ágyúsok ponttal utazzanak vissza Londonba: egy szögletet Lescott pechesen pont a francia bekk elé fejelt, aki köszönte szépen és felvarrta a lasztit a pipába, 1-1.

A végén még megvolt az esély arra, hogy betuszkoljuk a győztes gólt, de Kompany látványos ollózását védte Mannone, az eredmény pedig nem változott.

Összességében nézve igazságos a végeredmény, egyik csapat sem érdemelte volna meg igazán a három pontot. Ami minket illet: nem győzzük szajkózni, de a legnagyobb talány továbbra is David Silva. Az egyik, ha nem a legrosszabb meccse volt a mai City mezben. A lehelet finom cselei nem jönnek be, rengeteg labdát szór el, és a döntő helyzetekben rendre rossz megoldást választ. 1-1 meccsen még elbírjuk ezt, de hosszútávon – főleg Nasri távollétében – kurvára meglátszik ez a támadójátékunkon. Hiába Yaya megindulásai, Agüero betörései, vagy a szélső védők felfutásai, egy pocsék Merlinnel ezek gyakorlatilag  semmit sem érnek.

A visszafogott forma tehát tovább folytatódik. Hiányzik a lendület, a kreativitás, nem tudjuk úgy dominálni a meccset, ahogyan a tavalyi szezonban oly sokszor. Nincs vészhelyzet, nem arról van szó. Még nagyon a szezon elején vagyunk, de a hibákat most, még idejében meg kell találni és ki kell javítani, különben gyötrelmes szezonunk lesz.

Folytatás kedden az Aston Villa ellen, immáron a ligakupában.