Kezdődik az igazi Bajnokok Ligája

Mourinho és Balotelli újra találkozik. A guba a guba ellen.  A tradíció a feltörekvő klubbal szemben. Ki fog jobban hisztizni, Mario vagy CR7? Végre szemben: eldőlhet ki a jobb Inter edző, a Special One vagy Mancio? Premier League vs. Primera Division….

És még sorolhatnánk a sok kreténséget, amit a magyar és a nemzetközi sajtó ráaggat a meccsre, mi erre próbálunk magasról tenni, csak azzal törődünk ami a lényeg: jó kis összecsapás lesz ez. Nagyon is.

Még mindig szokatlan, hogy BL szereplő lett a csapat. Néhány éve még örültünk, ha a Malmönél erősebb csapat téved az Eastlandsre, ma este pedig itt van a Real-City (nem is volt még ilyen párosítású meccs, a büdös életben).

A sors játéka, hogy négy bajnok van a csoportban, a sorsolás szeszélye, hogy rögtön Madridban kezd a csapat. Kemény lesz az biztos, a Real a sevillai veresége csak a Citynek jött rosszul. A fehérek nem startoltak túl jól (négy meccs, négy pont), így tuti kitörne a parasztgyalázat a Bernabeuban, ha nem nyernek most sem.

Ami fix, minimum egy két gólt be fogunk nyelni, és az sem lepne meg senkit, ha hátrányba kerülne a csapat, ezek szinte borítékolhatóak az idei szezon alapján. Pedig jó lenne nem kikapni, a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nem lenne elég tíz pontot szerezni, ha ilyen bivaly erős a csoport (és ez a négyes még a tavalyinál is erősebb), szóval a biztos továbbjutáshoz nem szabad rögtön itt az elején eltaknyolni.

Nem lehet kikapni, még Madridban sem. Továbbgondolva, a Real ellen kell még egy pont, Manchesterben is, az Ajaxot gépelni kell, oda-vissza, A Dortmundot otthon el kell kapni, a Westfalenben meg nem szimplán nem szabad kikapni. Ez tizenkét pont, ha ennyi meglenne, nem kellene számolgatni. A bökkenő az, hogy az egész kis egyenlet simán borulhat, már ma.

A Madridot nem kell bemutatni, pláne a spanyol válogatottjaikat, mindenki nagyon örült, mikor tavaly megszopatták a Barcát, viszont mindenki ellenük szurkolt Eb-n (kivéve a spanyolmánok, off course). Itt van mindenki kedvenc védője Pepe, a két termékeny csatáruk, Benzema és Higuain, a két német török Özil és Khedira, a két kis dél-amerikai di María és Marcelo, és persze már a unitedben is kedvelt C. Ronaldo. Idén nyáron két új (komolyabb) igazolásuk volt,  őket a Premier Leagueből hozta el Mou. A Chelseaből Essien, a Spursből (a kissé felülárazott) Modric érkezett.

A keretükben ott van még Kaká, akit nem sikerült rásózniuk sem a PSG-re, sem a Milanra, se senkire. A brazil gondolom ma már átgondolná, egy esetleges Citybe igazolást, anno nagy huzavona után igazolt Manchester helyett Madridba (pedig még Noel is bedobta magát). Mourinhonak is volt egy megjegyzése, hogy hiába a nagy zseton, a City még nem nagy csapat, igazi világsztárok nem igazolnak még Manchesterbe. Mikor rákérdeztek, hogy nem gondolja-e úgy, ha az általa irányított Chelsea véletlenül nem hasonló utat járt végig, annyit mondott erre: az más volt. Tényleg más, de úgy véli pár éven belül eljuthat oda a City, ahová a londoniak, de még nem érzi azt, hogy ez az idő eljött volna, pláne nem ma. Meglássuk…

Akár mit is mond az ellenfél edzője, végignézve a csapaton, abszolút nem kell félni ma. Tisztelni kell a Realt, de nem szabad senkinek sem összeszarnia magát. Az angol bajnok látogat a spanyolhoz. Elcsépelt, de tényleg háromesélyes lesz ez a meccs.

A Stoke elleni keretből biztosan nem lesz ma még a padon sem, se Wright, se Kolo Touré, ugyanis nem nevezték őket a BL-be. Sérült listán két jobb bekk van, Richards biztosan (az olimpiai sérülés), Zabaleta (a múlt héten az argentin csapatnál szedett össze egy húzódást) valószínűleg nem fog kezdeni, így szabad lehet a pálya Maicon előtt. Bár Barry már játszott egy keveset, Javi García olyan teljesítményt nyújtott szombaton, hogy én biztos nem raknám ki a csapatból. Javi amúgy sem tűnik olyan fickónak akit nagyon noszogatni kell, de Madridban biztos lenne benne nem kicsi plusz motiváció. David Silva viszont tuti fel van dobva, a kis spanyol varázsló élethosszig tartó szerződést (öt éves) vésett alá a madridi út előtt. Egy visszatérő is lehet, van egy olyan érzésem, hogy Mancini beveti ma Agüerot.

Tippem szerint a Hart – Maicon, Kompany, Lescott, Kolarov – García, Yaya – Nasri, Agüero, Silva – Tévez tizenegy fog kezdeni.

Ja, és az umbrotól a Citynek gyártott utolsó szerelés, a faszagányos harmadik számú mez is bemutatkozhat ma.

A meccset a sport 1 zúzza, adás 20:00-tól, nem mindennapi szakértői teljesítményben lesz részünk, a garantált Puhl Sanyi bá’ mellé remélhetőleg a BodnárGy./VárhidiP. párosból csatlakozik valaki. Már ez nagy élmény lesz. Streamet  errefelé találtok.