Végre győzni az Anfielden

24photo1.jpgLiverpool és Manchester nagyon közel fekszik egymáshoz, így óhatatlanul is kialakult a rivalizálás a városok csapatai között. Kimondott utálat nincs a ‘pool és a City hívei között, de frusztrációra ad okot, hogy általában nem győzni járnak egymás stadionjába.

Ez különösen igaz a ManCityre, de most itt az idő, hogy változzon a helyzet!

Liverpool és Manchester nagyon közel fekszik egymáshoz, így óhatatlanul is kialakult a rivalizálás a városok csapatai között. Kimondott utálat nincs a ‘pool és a City hívei között, de frusztrációra ad okot, hogy általában nem győzni járnak egymás stadionjába. Ez különösen igaz a ManCityre, de most itt az idő, hogy változzon a helyzet!

Tavaly kétszer járt az Anfielden a csapat, mindkétszer döntetlen lett a vége, bajnokin 1:1 a ligakupában 2:2, ami persze vereséggel ért fel.

Itt és most (ma), ideje lenne ezen változtatni. A vörösök nem kezdték túl fényesen a bajnokságot (az El selejtezőkön eddig simáznak, de sem a Gomel elleni továbbjutás, sem a Hearts elleni egy gólos előny nem mérvadó), Gera vezetésével 3:0-ra lepofozta őket a West Brom, ráadásul Agger pirosat is kapott biztos nem akart játszani jövendőbeli csapata ellen.

A dán középhátvéd mellett ma Joe Cole nem lesz bevethető, bár ő amúgy sem biztos, hogy játszana.

A nyáron volt egy kisebb jövés-menés a ‘poolnál, inkább rutinos rókák léptek le, mindkét csapat kedvence Bellamy már nagyon hazavágyott gyermekeihez Walesbe, Kuyt (rohadtul nem bánom, hogy nem kell rá figyelni) a Fenerben vezet le.  A vénülő Maxi Rodrígez hazatért a Newell’s Old Boysba. Eladták még Aquilanit, aki a tavalyi keretükben hivatalosan benne volt, de a Milanban volt kölcsönben (sőt, már tavaly előtt sem volt Angliában), most Alberto végleg a Fiorentináé lett.

Az érkezési oldalon a fiatal, volt római Fabio Borini szerepel, jött még a brit olimpiai csapatban is helytálló Joe Allen a Swanseaból, és a marokkói-holland Oussama Assaidi a Heerenveenből a bal szélre.

Nagy fogás lehet nekik még a német (török? lassan ugyanaz.) Nuri Sahin, aki az Arsenalnak fityiszt mutatva (basszus, még ő is?!), inkább a ‘poolba ment kölcsön Madridból, ahol nem tudott a csapatba kerülni (pedig milyen idény tolt két éve Dortmundban!). De Meglepne ha ő játszana ma.

25photo1.jpg

A City viszont a shopping és a shitty szófordulatok kedvelőinek nagy bánatára nem rendezett nagy bevásárlást. Sőt, a héten távozott Adebayor és Adam Johnson is, így megtörtént az a csoda (vazze’, tényleg igaza volt a majáknak, idén vége a világnak), hogy 6.000.000 font pluszban (!4!!4!) van a csapat átigazolási mérlege augusztus végén! Persze, már biztos, hogy ez az összeg elmegy (kb. pont ennyi) a Swansea szélsőjére, Scott Sinclairra, és Mancini szeretne még egy középhátvédet, de igazából ennyi.

A vezetőség a jelek szerint tényleg igyekszik megfelelni az ffp-nek, ezt segítheti elő az új CEO szerződtetése is.

Jó lenne, ha ma nyerni tudnának a srácok, a Chelsea már hat ponttal meglépett, hogy behúzták az előrehozott meccsüket. A győzelemhez viszont a védekezésben javulni kéne egy cseppet, zsinórban háromszor hozott tétmeccset 3:2-re (minden alkalommal hátrányból) a City, ha ma a ‘pool szerzi meg a vezetést, piszok nehéz lenne az Anfielden is megfordítani az állást. Nem biztató statisztika, hogy a City eddig minden a ‘pool otthonában játszott Premier League meccsén kapott gólt.

Agüero múlt heti sérülése nem olyan súlyos mint a vészmadarak előre csiripelték, a szeptemberi válogatott meccsek miatti szünet után térhet vissza, csak úgy mint Richards. Barry viszont már talán a jövőhéten feltűnhet, pénteken játszott egy félidőt a tarcsiban.

A meccset a digi sport adja, stream pedig erre lesz (szigorúan spocastot használtok, ugye?!), kezdés 17:00.