Nou Camp után Blue Camp

Szeptember 1-jével kezdi meg munkáját a Manchester City-nél Ferran Soriano, a klub új vezérigazgatója. A katalán úriember annak a Gary Cooknak a helyét veszi át, aki egy esztendővel ezelőtt távozott a City-től a kissé kínos email-es malőrje miatt.

1573838149_492895_1573838316_noticia_normal_recorte1.jpg

Soriano neve már a tavasszal felmerült pletykaszinten, mint potenciális jelölt a posztra, ám  a hivatalos bejelentésre csak egy hete került sor.

A 45 éves Soriano-ra nem mondható éppenséggel, hogy tapasztalatlan diplomás munkanélküliként tengette volna a napjait a manchesteri lehetőségig. Madridtól Bostonig, Sao Paulotól Londonig számos cégnél megfordult mint magas beosztású vezető. A telekommunikáció, a fogyasztási cikkek és a légi közlekedés üzleti talaján (bár ez utóbbi nem volt éppen sikeres kirándulás) is dolgozott az elmúlt több mint 20 évben.

Számunkra azonban jóval fontosabb, hogy a labdarúgás terén minden bizonnyal gazdag és értékes tapasztalattal bír, hiszen 2003 és 2008 között az ő közreműködésével lépett rá a Barca arra az „aranyútra”, amin még manapság is fényesen masíroz a katalán sztárgárda.

Az 5 év alatt alelnökként és vezérigazgatóként is tevékenykedett Soriano, ennek köszönhetően a megboldogult G-14-es csoportosulásban is bérelt széke volt. Regnálása idején a Barcelona bevétele majdnem megtriplázódott és számos giga üzletben is tevékeny részt vállalt.

jpeg.jpg

Balra Soriano, jobbra Mubarak. „Disz iz dö bigining of a bjutifúl frendcsip?

Mubarak a következőképp kommentálta a hírt: „A keresés folyamata rendkívül alapos és körültekintő volt. Soriano személyében a tökéletes embert találtuk meg, aki hatalmas munkatapasztalattal bír a labdarúgásban és az üzleti életben egyaránt.

Persze maga a főszereplő sem fukarkodott a közhelyes sablonszöveggel: „Nagy örömmel állok munkába a Manchester City-nél, a tulajdonos által prezentált jövőbeli tervek után hatalmas szarvashiba lett volna kihagyni ezt a vissza nem térő lehetőséget. A klub borzasztó nagy potenciállal bír mind a pályán, mind pedig azon kívül, remélem én is tevékenyen ki tudom venni a részem a kiteljesedésében.

Soriano érkezésével tehát erősödött a vezetőség. A volt Barca-vezér vélhetően nem fog unatkozni az Eastlands-en, hiszen az általános feladatok mellett ott van az új edzőkomplexum projektje is, ahol reményeink szerint rengeteg hasznos (katalán) tippel tudja majd segíteni a kivitelezést.