Tétre menő barátságos

Kezdődik a 2012/2013 szezon Angliában is, hagyományosan a bajnok (Manchester City) és a kupagyőztes (Chelsea) mérkőzik meg ünnepélyes keretek között.

Community Shield, a világ legfontosabb barátságos meccse.

Kezdődik a 2012/2013 szezon Angliában is, hagyományosan a bajnok (Manchester City) és a kupagyőztes (Chelsea) mérkőzik meg ünnepélyes keretek között.

Community Shield, a világ legfontosabb barátságos meccse.

Az olimpia miatt idén nem a Wembleyben, hanem a birminghami Villa Parkban játsszák le a Community Shield mérkőzést. Negyven éve rendeztek utoljára itt az angol „szuperkupa” meccset, talán jó előjel, hogy akkor a City a nyert (1:0-ra a hazai Aston Villa ellen).

https://www.youtube.com/v/VKNYFEjd41U?version=3&hl=hu_HU&rel=0

Jó ideje nem volt ilyen unalmas nyugodt az előszezon a csapatnál. Játékos (érdemben) nem érkezett, nem távozott. Egyedüli fennakadást az okozhat, hogy a nyári tornák miatt többen nem készültek végig a többiekkel (ezen az sem segít, hogy jövő szerdán válogatott meccsek lesznek, csak az angol keretbe három beválogatott City játékossal).

A csapat végre szinte teljesen együtt, az Európa bajnoki résztvevők is lassan felveszik a ritmust, Kompany ha minden igaz kiheverte az előszezonban összeszedett sérülését.

Akik ma hiányozni fognak: Richards a brit csapat olimpiai búcsúján sérült meg, míg Barry még az Eb előtt robbant le, műteni is kellett. Friss hír, hogy Joe Hart kisebb sérülést szenvedett, így esélyes, hogy nem véd ma.

A mai nap egyik legjobban várt pillanata, hogy végre élesben is láthatjuk a felkészülési meccseken begyakorolt új taktikát, a már emlegetett 5-3-2-őt, ami az optimisták szerint 3-5-2, meglátjuk, tényleg kíváncsi vagyok.

Jó lenne nyerni, tavaly fájó volt 2:0-ról elbukni a trófeát. Az a meccs Mancini sara volt, mintha elfelejtette volna, „nem igazi” tétmeccs ez, nyugodtan lehet háromnál többet cserélni, és a taktikája sem jött be. Ma ez remélhetőleg másképp lesz.

barátságos

A londoniaknál továbbra is az ideiglenes edző ül a padon Roberto Di Matteo, vagyis már nem ideiglenes, kapott egy két éves szerződést, de sokan úgy vélik, csak addig marad, míg Guardiola be nem adja a derekát Abra papa kitartó udvarlásnak (vagy nem rajtol tök szarul a csapata, persze).

Az ellenfél keretében három nagyobb nevű távozó, és ugyanennyi érkező van. A legnagyobb veszteségük egyértelműen Didier Drogba. Olyan személyisége a labdarúgásnak, az utóbbi évek Chelseajének meghatározó játékosa, akit piszok nehezen lehet pótolni.

A másik két elküldött közül Salomon Kalou már nem volt alapembere a londoniaknak, de a portugál védő, José Bosingwa az előző szezonban 43 tétmeccsen játszott az előző szezonban.

Az (eddigi) érkezőik fiatalok, ígéretesek. A tegnapi olimpiai döntőn elhasaló brazil Oscar, a német szélső Marko Marin, és a City által is körbeudvarolt Hazard. Nem rosszak, de nem lennék meglepve, (Oscar of course not) ha egyikük sem lenne ma a kezdőben.

Így kis túlzással azt is állíthatjuk, a tavalyi Chelsea (mínusz a Ló és Bosingwa, ugye) játszik a tavalyi ManCityvel. Érdekes lesz, az érem egyik oldalán az, hogy a bajnokságban 25 ponttal szerzett többet a City, a másikon az, hogy a Chelsea két olyan trófeát zsebelt be (BL és FA kupa), ahonnan mi az első adandó alkalommal kizúgtunk. Tehát a különbségek ellenére mégiscsak azt mondhatjuk: nagyon hasonló játékerőt képvisel a két csapat, ezt az is alátámasztja, hogy az előző idényben a két csapat találkozásaikor, mind a két alkalommal a pályaválasztó nyert 2:1-re, Londonban és Manchesterben is ez lett a végeredmény. Nem lennék meglepve, ha ma is ez az eredmény születne (a City javára persze).

A Chelsea a „házgazda”, így ők játszhatnak a hazai mezükben, a City a (felkészülési meccsek többségén hordott) idegenbeli, bordó mezben (a hivatalos umbro színkód szerint gesztenye) fog pályára lépni.

A meccset most olyan adó közvetíti, ami a legtöbb szolgáltatónál megtalálható, szóval 14:30-tól a sport 2-ön, de azért stream lehetőségeket is ajánlunk.