Fellángol vagy kialszik?

Ma kora délután a Carrow Roadra, a Norwich City otthonába látogat a csapat ma kora délután.

Mindkét csapat sikerrel vette a hétközi bajnokiját, várjuk ma mire képesek a srácok. Fellángolás, vagy…

https://www.youtube.com/v/9t4Ii3mx__U?version=3&hl=hu_HU&rel=0

Az előző, decemberi találkozása a két csapatnak parádésra sikeredett, öt gólt kaptak a kanárik az Etihadban. Főképp Balotelli pimasz gólja miatt volt emlékezetes ez a meccs, nem csak az öt rúgott gól miatt. SuperMarionak köszönhetően blogunk történetnek egyik leglátogatottabb posztja lett ennek a meccsnek az összefoglalója. 

A norwichiak önbizalma jelenleg az egekben lehet, mivel az elmúlt héten igencsak jól muzsikáltak, a hazai Everton elleni 2:2 után a White Hart Lane-en verték a Spurst 2:1-re, bár az is igaz, hogy az előtte lévő hat bajnokin csak négy pontot szereztek, szóval annyira nem kell rettegni, nem olyan vérszomjasak ezek az énekesmadarak.

A szakértők az idény előtt mind a Norwich játékoskeretének értékét, mind a játékosok tudását a legalacsonyabbra tartották, ehhez képest minden reális megszerezhető pontot begyűjtöttek, és már van bravúrjuk is: a bukdácsoló Tottenham skalpja.

Az edző, a volt Celtic legenda Paul Lambert Marc Tierney, James Vaughan, Declan Rudd és Daniel Ayala játékára nem számíthat.

A hazai szurkolók talán a legtöbbet az eddig tizenhárom bajnoki találatig jutó Grant Holttól, a két szélsőtől (bal) Anthony Pilkingtontól és (jobb) Elliott Bennettől (a két 23 éves angol srácot szerintem úgy elviszik a nyáron, mint a huzat), na meg az egyszeres ír válogatott Wesley Hoolahantól várhatják.

A Cityben hiányzik a sérült Yaya Touré és a decemberi csodagól elkövetője Balotelli, aki az eltiltása második meccsét tölti le a háromból.

A West Brom elleni meccs remélem, felvillanyozza a srácokat, hiszen az események úgy alakultak, hogy még mindig van esélye az aranyéremre a csapatnak. Igaz, Mancini próbál altatni, szerinte sok az öt pont hátrány, behozhatatlan a mu. Kiemelte, a united a City előtt jár, és a szomszédban jobb csapatszellem, amihez neki kell egy kis idő, hogy a Cityben is kialakítsa. Amúgy persze igaza van, tényleg sok ez az öt, de azért nem nyolc! Nem mondom, hogy meg lehet csinálni, de nem lehetetlen. Én 24 ponttal számoltam az utolsó tíz fordulóban (derbi győzelemmel, off course), ez már nem lehet meg, Sir Alex szerint fog még bukni a City (igaz, azt is mondta ők is), sajnos valószínűleg igaza van a tapasztalt vén rozmárnak, ezért koncentráljunk Mancio mondandójának második felére: „egy emberöltő óta ez a csapat legjobb bajnoki idénye, fontos, hogy jól zárjuk a szezont„. Igaz, legyen szép a végjáték, és ha ma és a jövő héten Wolverhamptomban nem hagy pontot a csapat, akkor van értelme, izgalma a derbinek, és ha ott… Na, jó ne álmodozzunk!

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.

1978-ban 3:1-re sikerült győzni Norwichban, a példa adott: