Cseréptörés

Szerdán egy küzdelmes, nehéz meccsen gyűrték le a srácok a Chelseat, ma pedig egy újabb kemény dió, a Stoke Cityt kellene feltörni a saját otthonában.

Ismét erősnek kell lenni, hisz ez még csak a maraton eleje.

Siralmas a City mérlege Stoke-on-Trentben, mióta a cserepesek felkerültek a Premier Leaguebe nem nyert itt a csapat. A ’08/09-es szezonban 1:0-ra győztek a hazaiak, tavaly és az azelőtti bajnokságban is 1:1 lett a végeredmény, a múlt szezonban lejátszott találkozó különösen bosszantó volt, mert a lefújás előtt tudtak csak válaszolni a fazekasok Richards szenzációs góljára Etherington révén. A ’09/10-es szezonban a bajnoki után alig egy héttel FA kupa meccsre volt hivatalos a csapat a Britannia stadionba, akkor egy nem túl hízelgő 3:1-el léptek el a hazaiak.

De azért a közelmúlt legfontosabb nem hazai pályán elért győzelme a Citynek a Stokehoz kötődik, tavaly a Wembleyben.

Decemberben nagyon sima meccsen kaptak egy hármast az Ethiadban.

A Pottersről bővebben itt olvashatsz.

A vendéglátók fő fegyvere a bedobás, a szöglet és a szabadrúgás. Mindegy, csak rögzített játékhelyzet legyen. Ennek érdekében az idei szezon kisebb is lett a stadionjukban a játéktér, hogy Delap könnyebben tudja bedobálni a labdákat a kapu torkába. Bár viszonylag sok gólt szereztek így eddig egész pontosan tizenegyet (összesen huszonnyolc gólt szereztek a Premier Leaguben), de nagyon sokszor kellett ehhez próbálkozniuk (63-szor, így a hatékonyságuk 17,5%), ennek fényében érdekes látni, hogy a City messze nem ezt erőlteti, de mégis összejött tíz gól (40 próbálkozás, 25%) rögzített szituációból.

A Stoke jelenleg a 11. a bajnokságban, szerdán meglepetésre 1:1-et értek el a Tottenham otthonában. Hazai pályán megverték az élcsapatok közül Liverpoolt, és leikszeltek a Chelseavel és a untieddel. A legnagyobb sikerük a Briatanniában 3:1 a Blackburn ellen, míg a vereségek közül a legcsúnyább a Newcastle elleni, a szarkák ugyanilyen arányban verték őket.

A tartalékból két játékos, Karim Rekik és Luca Scapuzzi  kölcsönbe a Championshipben utolsó Portsmouthba igazol. Remélem kapnak bőven játéklehetőséget az anyagilag is nehéz helyzetben lévő klubban.

Kompany ma még nem játszhat, ahogy a twitter üzenetében fogalmazott a visszatérésre „…a cél a Sunderland elleni meccs”, és még mindig nem 100%-os Lescott sem, tehát az alap belsővédő párost biztosan nem látjuk pályán még legalább egy hétig. A hazaiaknál két cserecsatár hiányzik, Mamady Sidibe sérülés, míg Ricardo Fuller eltiltás miatt, de kétséges Salif Diao játéka is.

A meccset a digi sport plus közvetíti, stream itt lesz.

A végén jöjjön Micah Richards pazar gólja 2010-ből: