We Are Stronger.

Két 1:0-ás idegenbeli vereség után végre ma este az Etihadban fog pályára lépni a City. Ha a múlt héten megkezdett úton halad tovább halad tovább a csapat baj lesz, mert az nem vezet sehová. Nehéz lesz, de menni fog.

Mi vagyunk az erősebbek!

https://www.youtube.com/v/okK_zOZR3Q0?version=3&hl=hu_HU&rel=0

Erősebbnek kell lenni mint a Swansea ellen, rossz teljesítményt nyújtott szinte mindenki, mélyen a megszokott alatti teljesítmények, és a walesiek a City fegyverével győztek (labdabirtoklás, pontos passzok).

Azt reméltem, hogy Hart védései szárnyat adnak a csapatnak, annál a megfogott tizenegyesnél olyan erőt sugározott, ami reméltem, hogy átragad ebből valami a csapatra…de nem. Csak a bekapott gól után költözött valami élet a srácokba.

A múlt hét nem sikerült jól, gyakorlatilag az egész hetet Portugáliában töltötte a keret, az Európa Liga meccs után nem mentek haza, onnan utaztak a bajnokira. Mégsem sikerült az összetartás, a verség egy fő okaként Mancini a fáradságot jelölte meg, a játékosok meg szinte hálát rebegtek, hogy végre otthon vannak vasárnap este. Valami csúnyán el lett itt baltázva.

Mancini is érzi, hogy baj van, a múlthéten biztosan megfordult a fejében: idén nem nyerek semmit…

Ennek is köszönhetően felmerült az ami az októberi 4-5-6 gólok idején elképzelhetetlen lett volna: Tévez. Mancio legutóbbi nyilatkozata szerint az argentin egy hét múlva (igen, akár a Chelsea ellen) bevetésre kész, a héten Richards is harcba hívta Carlitost. Ez a támadósor nagy kritikája, idén nem megy szinte senkinek elől, főleg idegenben (Džekonak meg az őszhöz képest sehogy). Mekkora adag irónia lenne abban, ha egy-két Tévez gól tenné fel Mancini idényére a koronát?!

Semmi gond nincs ha csak ezüstérmet szerez a csapat a bajnokságban, vagy nem nyerik meg az Európa Ligát, de sokak szerint (teljes joggal mondanák, tegyük hozzá) ciki lenne mindenkinek ha kiderülne, hogy zsákutca a mancini-i út, az átigazolási politika, a taktika, minden. Nagyobb tévedés mint Sztefan Szavics leigazolása egy angol élcsapathoz.

Apropó Szavics… Hát, sajnálom szegényt, azért nem lehet neki egyszerű. Nem (de igen!) mondom, hogy ha ő nincs akkor már van idén egy kupa és négy-öt bajnoki ponttal több van a tarsolyban, de azért, na! A montenegrói srác sajnos nem PL szint és minden hibája csak elbizonytalanítja. Az igazi az hagyján hogy drágább volt mint annó Kompany, de az idén csapatot váltott középhátvétek közül Gary Cahill és Per Mertesacker is olcsóbb volt nála… A menedzsere egy zseni, megkötötte az évezred üzletét, Belgrádban szerintem szobrot kap. Tíz (10) millió font? És mellé akkora fizu, hogy egy hónap után egy ilyenre tellett… Agyfaszt fogok kapni, ha ma meglátom a kezdőben!

Na vissza a portugálokhoz! A City benyalta a Swansea elleni meccset, a Sporting viszont szárnyal az EL győzelme után. A hétvégén otthon jelentősen megcsapkodták (5:0) a tabellán csak két hellyel mögöttük tanyázó Vitória Guimarãest. A gólokon a City elleni meccset betegség miatt kihagyó van Wolfswinkel, Matías Fernández, Izmailov (tizi) és Jeffrén (2) osztozott.

Sajnos bármennyire is úgy fest a kép, nekünk kell rohannunk utánuk, és nem fordítva…

A meccset a digisport közvetíti, stream erre lesz fellelhető.