Roberto knows

Roberto tudja! Igazi Mancini féle meccs volt a Villa Parkban vasárnap! A Roberto által kitalált taktika megállta a helyét, és a kedvenc eredményét produkálták játékosai.

Az Aston Villa nem találta az ellenszert, és a 90. percig szinte kapura sem lőttek, a minimális vereség ellenére, esélyük sem volt a Manchester City ellen. Roberto tudta!

A meccs első WTF jelenete tényleg eléggé meglepő volt, az Aston Villa egyik fiatalja irigyelte el Suárez és Evra bácsi játékát, és kezdte el utánozni őket… A második WTF dolog a City mezválasztása volt. Ebben a szezonban használták először a tavalyi második garnitúra mezt, ami idén a harmadiknak számít, ez jelentősen nem ütött el a hazaiak szerelésétől, pláne, hogy minkét csapat fehér nadrágban volt. Ez főleg azokat a kollégákat zavarta akik, fekete-fehér junoszton rossz streamen követték a meccset.

Az első tíz percben máris hihetetlenül magas labdabirtoklási aránnyal tűnt ki a City, de rengeteg labdát el is szórtak el.

Az első húsz percben nem nagyon jöttek a helyzetek egy-egy gyenge Silva és Barry lövés volt a csúcspont.

Aztán Agüero kevergetett, majd adta be középre, a saját helyére, de mivel Džeko nem kezdett, így a labda a hazaiaké lett. Nem lett volna jobb Edint is játszatni? Mancini tudja.

A huszonhetedik percben Adan Johnson unja meg, és lő egy kapufát. Nem sokkal később Kun lő az égbe.

A Villa már vagy tíz perce nem jött ki a saját térfeléről.

A játékrészben még a harmincnegyedik percben mentette a kapu előtt Agüero lövését Hutton, majd a harminckilencedikben Kolarov lőtt felé egy szabadrúgást hosszú rákészülés után.

A második játékrész is meddő City fölénnyel indul, az első komolyabb helyzet az ötvenharmadik percben egy Silva szabadrúgás utáni Lescott fejes.

Az ötvenkilencedik percben Kolarov lő (ad be? Mancini tudja.), de David és Kun is lemarad.

A hatvanegyedik percben Silva húzna el a tizenhatos jobb szélénél, de Petrov belép elé, sárga és szabadrúgás, amit David maga végez el. A beadást Hutton kifejeli Lescott elől. A szögletet Milner végzi el, a labdát Barry fejeli vissza az ötös jobb sarkától Joleon elé, aki félfordulatból a hálóba lő! 0:1!

Pár percre rá Agüero duplázhatná az előnyt, de Given térden állva hárítja a lövést.

A hatvanhatodik percben Zabaleta mutat be egy tanári szerelést, majd egy percre rá Dunne unja meg, hogy nem tudnak a labdához férni, és felrúgja Kunt.

A meccs harmadik WTF jelenete egy berohanó szurkolóhoz kötődik, a City idegenbeli meccsei vonzzák az őrülteket mostanság.

A Citynek volt még néhány helyzete, de az Aston Villa ébredéséig a 90. percig várni kellett. A két legveszélyesebb helyzet egy-egy szöglet alakult ki, a másodiknál Darren Bent közeli lövésénél Hart remek reflexszel kiütötte a labdát. A helyén volt, mint ilyenkor mindig.

A hazaiktól több nem tellett, meglett a győzelem.

Ez a meccs volt az utolsó, hogy nélkülözni kellett Balotellit (végre lejárt a négy meccs), és a Touré testvéreket, mivel vége az ANK-nak, és bár az egész tornán nem kaptak gólt, de többek közt Kolo elrontott tizenegyese miatt bukták a trófeát. Ennek Rooney nagyon örült, és twitteren ki is fejezte ezt…

A meccs legjobbjának Barry-t választották (gondolom benito nem érti miért), de a védelemből Lescott és Zabaleta is remekül, hiba nélkül játszott.

A Villától sokkal többet vártam, láttam ez előző meccsüket a Newcastle otthonában, akkor is kikaptak, de sokkal jobban mentek előre, a szurkolóiknak egy szavuk sem lehetett az elszántságukra. Most viszont talán maguk sem tudják miért csak a rendes játékidő letelte után pörögtek fel.

Lehozták a meccset a srácok sárgalap, és kapott gól nélkül! Hart ismét egy lépéssel közelebb, hogy ismét ő kapja meg az aranykesztyűt! Mancini is elismerően nyilatkozott kapusáról a meccs után, kiemelve „még sokat kell tanulnia, de egyszer még a világ legjobbja lesz„. Mancini már csak tudja!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: