Villás uzsonna

Egy igencsak nehéz meccs vár ma Birminghamben a Manchester Cityre.

Kemény összecsapás, de szakítani kell a hagyományokkal, az Aston Villa jobban szerepel idén a megszokottnál, a Manchester City viszont jobban, sokkal jobban.

A statisztika nem számít, a célok elérése érdekében: ma mindenképpen győzni kell!

A Villa Parkba se győzni jár a City, ez legutóbb 2006 októberében sikerült, akkor Vassel, Barton és Distin góljaira csak McCann tudott felelni. Azóta csak két 1:1-es döntetlen (2007-ben, és 2008-ban) volt a legjobb eredmény a nagyobbik birminghami csapat otthonában. Tavaly 1:0-ra nyertek a hazaiak, a City csak szenvedett azon a meccsen.

A Villa szurkolók Alex McLeish ellen terveznek demonstrációt a meccs elé, (érthetően) elfogadhatatlannak tartják, hogy 24 meccsen csak 6 győzelme van a csapatnak.

Jermaine Jenas és Chris Herd a sérültjeik, őket nem, de három régi ismerőst viszont nagy eséllyel viszont köszönthetünk a pályán Stephen Ireland, Shay Given és Richard Dunne személyében.

Ez lesz az utolsó meccse a Villa Parkban Robbie Keanenek, mielőtt visszatér a Los Angeles Galaxyba. Keane a távozását biztosan megsiratják birminghami szurkolók, az eddigi négy meccsen három gólt termelt. Nemrég egy másik LA Galaxy játékos már borsot tört a City orra alá (Donovan adta a gólpasszt az Everton elleni meccsen), remélem ma nem lesz ilyen meglepetésben részünk.

Akire még vigyázni kell, az Darren Bent, pályafutása során tizenkét alkalommal játszott a City ellen, és ezeken a mérkőzéseken hét gólt lőtt.

Újra felmerült az a pletyka, hogy a Real Madridban mellőzött Raúl Albiol nyáron Manchesterbe szerződik. Carlos Tévezzel kapcsolatban pedig a Boca Juniorshoz megy, pedig csak annyi történt, hogy Carlos elment Martín Palermo búcsúmeccsére, ahol a Boca szurkolók éltették, és kifejezték mennyire szívesen látnák újra a klubban.

A héten újfent téma lett az angol médiumokban a rasszizmus. Közvetve Capello is e miatt távozott a válogatott kispadjáról, és most Micah Richardsnak kellett törölnie twitter profilját a gyalázkodó üzenetek miatt.

A Fulham elleni meccsen Adam Johnson megint jól játszott, egy újabb kellemes gondot okozva Mancininek. Ezen a meccsen bár a balkáni védőpáros (Szavics és Kolarov) megoldotta a feladatát, valószínű, hogy a térdsérülését maga mögött hagyó Kompany visszatér a csapatba, és valószínűleg Clichy is, aki bár nem kezdett minden meccsen, így is a legtöbb beadást hatástalanította (26) a Premier League védők közül az idei szezonban.

A múlt hónap játékosa, Silva valami egész pazar mutatóval rendelkezik, eddig az átadásainak 88%-a ért célt (1201 a 1359-ből), ebből 12-ből közvetlenül gól lett.

Balotelli Kolo és Yaya társaságát a következő bajnokin már élvezhetjük, de ma még nem. Hiányoznak, főleg Yaya a középpályán, és Mario góljai, aki a kispadról beszállva is vágott már három gólt.

Pizarro valószínűleg nem kezd ma, pedig nagyon kíváncsi vagyok mire képes. Egy City és Roma ügyekben is járatos szakértő szerint „…jó játékos, de önbizalma sosem volt, pedig anélkül a PL-ben nem sok vizet fog zavarni…”, meglássuk mi kerekedik ki belőle.

A City szurkolóinak mélyen a zsebükbe kell nyúlni, ha élőben akarják látni a meccset. Az utazási költség mellett 45 fontot kell leszurkolni egy a vendégszektorba szóló jegyért.

1990-ben 42 győzelem nélküli idegenben játszott bajnoki után sikerült nyerni a Villa Parkban, 2:1 arányban. Ez az eredmény ma is megtenné.

A meccset a digisport közvetíti, stream lelőhely erre.