A tékozló fiú visszatér?

Nagyon úgy tűnik, hogy van még esély arra, hogy Carlos Tévezt a Manchester City mezében láthatjuk rohangálni. Miután nem sikerült sem a Milannak, sem pedig a PSG-nek jó pénzért (értsd reális áron) eladni a problémás argentint, akár csak nyáron, most télen is gyakorlatilag két szék közé, a földre huppant kedvencApacsunk„. Mancini a minap pedig úgy nyilatkozott a sajtó képviselőinek Carringtonban, hogy amennyiben minden feltétel adott lesz, Carlos visszatérhet a szezon maradék három hónapjára.

A helyzet több mint érdekes ugye. A „hírös” nevezetes Bayern München elleni BL-zakó után – a kétség kívül igen zaklatott lelkiállapotban lévő – Mancini nem kímélte a rebellis Tévezt, kerek perec kijelentette, hogy soha többé játszhat az irányítása alatt. Tévezt ezután a tarcsihoz irányították és a fiatalokkal edzett egészen addig, amíg meg nem pattant engedély nélkül Argentínába. A hazájában többnyire golfozó, strandoló valamint a példás családapa képét mutató egykori City csapatkapitánynak esze ágában sem volt visszatérni Manchesterbe, amelyet ugye nyáron nem győzött szapulni. Az ősz végi exodusa után Mubarakék természetesen fityiszt mutattak az egykori kedvencnek, és nem utalták a fizetését, amivel közel 9 millió fontot bukott eddig. A hírek szerint állítólag Carlosnak volt annyi esze, hogy felfogadjon egy személyi edzőt annak érdekében, hogy az erőnlétét szinten tartsa, így ha esetleg tényleg visszatérne, akkor nem a nulláról kezdené a tréningeket.

Na de térjünk csak vissza Mancinire. A Pál-forduláson átesett olasz szakember alatt kissé meleg lett a talaj azzal, hogy kiesett a ligakupából és az FA Kupából is a csapat, valamint az elmúlt hónapban igen gyenge formát mutatott a Premier League-ben is a City. Az elsődlegesen kitűzött cél egyértelműen a PL megnyerése, amelyet mindenképpen végre kell hajtania Robertónak, hiszen ezzel a kerettel, ilyen ősz után teljes kudarc lenne egy ezüstérem. Mancini ezért a tutira megy: a megfogyatkozott játékoskeret ellenére fiatalokkal nem próbálkozik (holott azért 1-2 csikót nyugodt szívvel bedobhatott volna a mélyvízbe…), az átigazolási piacról is inkább egy rutinos játékost szerződtetett ideiglenesen, egy Tévezzel pedig korántsem gyengülne a csapat, sőt…

Mancini szeptemberben:Tévezzel befejeztem. Ha rajtam múlik, Tévez soha többé játszik a City-ben. Két éve folyamatosan kiálltam mellette, akkor is, amikor a nyáron el akart igazolni. Rendkívül kényes a helyzet, hiszen egyszerűen elképzelhetetlen, hogy egy játékos megtagadja az edző utasítását.”

Mancini februárban:Mindenki tudja, hogy Carlos egy top játékos. Ha itt lett volna velünk, minden könnyebb lenne, hiszen Tévez képes mérkőzéseket döntően befolyásolni. Amennyiben visszatér az elkövetkező hetekben, talán a segítségünkre lehet az idény hátralevő részében.”

Mancio tehát képes segget csinálni a szájából annak érdekében, hogy tovább növelje az esélyeit az aranyéremre, továbbá, hogy a csapatba visszatérjen egy klasszis, hiszen azért valljuk be, Tévez a hülyeségei ellenére egy szenzációs játékos. A jelenleg csatárgondokkal (Dzeko formán kívül van, Balotelli pedig hol eltiltott, hol meg nincs kedve játszani) küzdő Manchester City-nek pedig akár kapóra is jöhet egy Tévez, persze ha úgy végig tudja szántani a pályát, ahogyan a tavalyi szezonban is láthattuk tőle. A pályán kívüli viselkedését leszámítva nem lehetett panaszunk rá, vérprofi módjára mindig a 100%-ot nyújtotta akkor, mikor játszott. Jó kérdés ugyanakkor, hogy milyen lenne a fogadtatása, hiszen vélhetően sokan emlékeznek még a tavalyi bábú égetésre, illetve a united és a City drukkereknek szervezett közös mezgyűjtésre

Én azon az egyébként idealista véleményen vagyok, hogy amennyiben a két fél képes lenne erre az időre maga mögött hagyni a sérelmeit és a csapat sikerességéért együtt melózni, akkor jöhet. Személy szerint nekem az egyik legnagyobb kedvencem volt egészen őszig, mert bár tényleg egyfolytában azt hangoztatta, hogy menne már a búsba Angliából, azért nélküle aligha szereztünk volna FA Kupát és bronzérmet a bajnokságban… Az engedély nélküli távozása és távolmaradása viszont már nekem is sok volt. Mindez nem történt volna meg, ha Carlitos felülemelkedik a sértődöttségén és „pompás” angol nyelvtudásával csak ennyit böfög ki a száján a békepipát nyújtó Mancininek: „I’m sorry.

Lehet azonban, hogy ami késik, nem múlik?