A gyenge, a gyökér és a győzelem

Szédületes meccs (na jó, inkább csak a második félidő) volt ez a Spurs elleni!

Megvan a győzelem, hiába volt az egyik játékos gyenge, a másik pedig gyökér. A gép (bíró) visszapörgetett  egy kicsit abból amit az elmúlt hetekben elvett.

A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de kit érdekel?! Nagyon kellett a három pont! A City szurkerek örülhetnek, a Yid Army meg lógathatja az orrát!

Mancini (meglepetésre) nem rotált túl sokat a hétfői csapathoz képest, csak Richards váltotta a kezdőben Zabaletát, látszik, hogy most öt nap volt a pihenésre.

Az első percekben kb. nem történt semmi, volt egy Agüero lövés oszt’ jónapot. Aztán Clichy irigyelte meg a wigani Figueroát, és kézzel kapott le egy Spurs indítást.

Az első nagy helyzet a 19. percben alakul ki, de Silva beadását Agüreo nem tudja jól ellőni a jól helyezkedő védő a sután elékavarodó Džeko miatt.

A 26. percben Kun cselezgetett szinte véget nem érően, a tizenhatoson belül leadja nagy nehezen Silvának, aki nem találja el jól a lasztit, és csúnyán mellé lövi.

A 30. percben Richards szerez ellenállhatatlanul labdát, a felfutás után bead, de Agüero lövését a veterán Friedel lábbal hárítja.

Aztán volt két T’ham helyzet, de előbb Szavics, majd Barry blokkol.

Nem túl élvezetesen zárul az első játékrész.

A második félidő elején rohamoz a City. A játékosok körbeadogatják a londoni kaput, Richards lódul meg a büntetőterület jobb oldalán, a beadása Assou-Ekotto könyökében akad el. Felemelhette volna egy kicsit jobban a mancsát, tuti tizenegyes lett volna…

Az 50. perc tájékán a saját meccsére váró ágyús fan haverom megjegyzi, ez egy egygólos meccs…

Csodálatos gól

Nem lett az! Az 55. percben Silva ugratja ki remek ütemben Nasrit, aki szenzációs gólt lőtt! 1:0!

Aztán pörög tovább a gép! Három percre rá Silva badását mentik szögletre, Nasri sarokrúgását Džeko csúsztatja tovább simán King mellett, Lescott pedig furcsa mozdulattal (sarkazni akart?) besodorja a hálóba a labdát! 2:0! Most ez a világ legszebb gólja!

Szinte rögtön a gól után Szavics úgy gondolja, hogy ez nem fair, és egy szimpla, előrevágott labdába a montenegrói olyan bénán fejelt bele (mit akart? félpályáról hazaadni?), hogy pont Defoe elé pattant, a csatár köszönte szépen, elgyalogolt a kifutó Hart mellett, 2:1.

Nem áll le a meccs, újabb egy perc múltán Džeko akar egy óriási gólt lőni, de 11 méterről a kapu felé bombáz.

Nem így tesz Bale, aki Lennon passzát védhetetlenül ragasztja fel tizennyolcról Hart kapujába, melegszik a pite. 2:2…

A gól után Džeko helyére jön Balotelli, és a nem sokat mutató van der Vaart helyett Jake Livermore (wtf?).

A 74. percben Clichynek kell csukafejessel mentenie a tizenhatoson belül. A szöglet utáni kavarodásban Lescott kioszt egy olyan maflást könyökkel Kaboulnak, ami után senki sem csodálkozna, ha lapot kapna (bármilyen színűt..).

Balotelli a 79. perceben egy szimpla szabálytalanságért kapott sárgát, öt percre rá egy nem hétköznapiért semmit. Fogta magát, és esés közben egyszerűen pofán akarta taposni Parkert. Hirtelen lefőtt a kávé, edzésen is előfordult már, de ez nem volt semmi… Annyi legalább volt benne, hogy mikor elszállt a vörös köd odament a földön fekvő áldozathoz, és többször is bocsánatot kért, de remélem ez nem lesz elég az FA-nak! A saját, és a klub érdekében is el kéne töltenie néhány hetet a Bastilleban ücsörögve, és házon belül is le gombolni róla egy millió fontot büntetésképp…

A 91. percben a védelem odaszavicsol egy labdát a Spursnek, a megszerzett zsákmánnyal Bale iramodik meg, de hál’ istennek Defoe lekési a csatlakozást, a laszti meg elszáll a szélben. Huh.

Már lassan kezdtünk örülni az egy pontnak amikor a 94. percben Clichy vaktában felküldött egy labdát, Balotelli elindult a kapu felé, King utána, de csak szabálytalanul tudta megállítani. Örülök, hogy meggyógyult!

Mario állt a labda mögé, és a megszokott magabiztossággal értékesítette. Ha a taplóságát nem is tudta feledtetni, legalább halványított valamit rajta. 3:2! És vége! Nagy meccs volt!

A vén rozmár bosszankodhat, de nekünk megvan az okunk az örömre! Igaz, nem lett egy 5:1, de ez a három pont is ugyanannyit ér!

Szavics nem való egyelőre egy top Premier League csapatba, ez sajnos tény, nagyon jó képességei vannak, de nem lehet éles szituációkban ilyeneket hibázni! Amúgy meg nem tudom mi volt Mancinivel, egyet cserélt csak, ilyet sohasem csinált még. Beteg?

Silva szállítja a gólpasszokat. Milner növesztett még egy tüdőt, hihetetlenül fontos tagja a csapatnak. Micah megállíthatatlan. Nasri egyre inkább beleérik a társaságba. Mario? Nos, ő Mario…

A meccs jegyzőkönyve, és egy hosszú összefoglaló:

Szavazd meg facebook oldalunkon, hogy a meccs melyik jelenete tetszett a legjobban.

Elindult Twitter oldalunk is, ha használod az alkalmazást, kövess minket ott is!