A nyugalom megőrzése érdekében

A nyugalom megőrzése érdekében ma feltétlenül meg kell verni a Spurst!

A Bajnokok Ligája szereplést érő helyen tanyázó csapatok közül tegnap a Chelsea otthagyott két pontot Norwichban. Ma minden esély meg van rá, hogy a united Londonban ne győzzön, és a Tottenham esetében is sanszos, hogy üres kézzel hagyják el az Etihadot.

Szóval, ha nagy az esélye a Citynek, hogy egy kis levegőhöz jusson, ami rá is fér a fiúkra.

Legutóbb tavaly májusban járt a Tottenham a Manchester City otthonában, az a meccs (csakúgy mint a 2010-es) a BL indulást hivatott eldönteni, akkor 1:0 lett a végeredmény, meglett a Bajnok Ligáját érő negyedik hely, sőt az Arsenalnak (és persze a City játékosoknak) köszönhetően végül a bronzérem is.

Az idei szezon elején, a harmadik fordulóban volt a White Hart Lanenen az odavágó, mit mondjak, alaposan sikerült odacsapni! Erre a meccsre nagyon jó visszaemlékezni.

A Spurs előkelő helyen áll a tabellán a gyenge kezdés (az első két meccsük után a két manchesteri gárdával való összefutás eredményeként 1:8 volt a gólarányuk…), és az elmúlt hét bajnokin mutatott hullámzó teljesítményük (összejött nekik három 1:1, és egy vereség) ellenére.

Az egyik legjobbjuk a Citytől kölcsönkapott Adebayor (9 gól, 6 assziszt), akiről Mancini is elismerően nyilatkozott, elismerve: egy ilyen formában lévő Adére Manchesterben is szükség lett volna az elmúlt hetekben.

Mivel a Manchester City játékosa így ma nem léphet pályára, de nélküle is marad elég veszélyes, a meccset eldönteni képes játékosuk (van der Vaart, Modric, Defoe, Bale…), de ha a múlt heti Wolves elleni otthoni formájukat hozzák (az is egy nyögvenyelős 1:1 lett), nem lesz baj.

Az életében soha semmit nem nyerő Redknapp irigyen beszólogatott, hogy annyi pénzből amennyivel a Mancini gazdálkodhat bárki bajnok lenne. A szavaiban van némi igazság, de azt el kell ismerni, a Spurs sem éppen a Premier League szegényháza!

A Citynek végre volt több napja a pihenésre, a hétfői bajnoki után, ez most végre nem hátráltatja a csapatot.

Az ANK-n ma bemutatkozó Touré testvérek, az eltiltott Kompany és a bokáján sérült Balotelli a hiányzók.

A keretből régóta távol lévő Tévezről a City brit újságok szerint megegyezett a PSG-vel, míg a múlt héten csereként pályára lépő Onouháról a QPR-ral. Már csak a játékosokon múlik távoznak-e az említett két klubba.

Az összecsapást a digi sport közvetíti, stream lelőhely itt lesz.

1994-ben parádés meccset játszott egymással a két csapat, a remek erőkből álló Spurs rendesen kikapott, jó lenne egy hasonló összecsapást látni ma is.