Elégséges

Roberto Mancini régebben többször is hangoztatta, hogy az 1:0 ideális eredmény. Meg is lett a lehető legkisebb arányú győzelem a Wigan otthonában, de távolról sem tűnt nyugodnak. 

Tegnap pont annyit nyújtott a csapat, hogy meglegyen a győzelem. A fiúknak megfelelt az utóbbi két bukás után az elégséges.

Megvan a három pont.

A 16. napján az évnek ez volt az 5. meccse a Manchester Citynek, az utolsó kettő ebből hazai vereség. Lélekben, és testben fáradt a csapat. A pálya közepéről hiányzik két alapemeber (Kompany, és Yaya Touré), Balotelli bokája továbbra sincs rendben, ráadásul Richards combja is meghúzódott. Ilyen előjelek mellett mindegy volt hogyan, csak az volt a lényeg, valahogy hozzák el a srácok a három pontot Wiganból!

Vinny és Micah távollétében a születésnapos Zabaleta kapta meg a csapatkapitányi karszalagot.

A meccs kezdetétől megszállta a City a hazai tizenhatos környékét, az első komolyabb helyzet a 4. percben alakult ki egy Džeko fejes után.

A beívelések úgy záporoztak a hazai tizenhatos felé mintha a wigani védők ott sem lennének, jött az egyik a másik után. Ennek meg is lett az eredménye a 22. percben. Silva mesteri szabadrúgása után Džeko fejelt, a kapunak háttal, remekül a hálóba. 0:1!

A védők megint nem voltak a helyzet magaslatán, de ez semmit sem von le Edin érdemeiből, aki egy fejjel magasabbra ugrott mindenkinél, és briliánsan bólintott a kapuba. Remélem Džekot megnyugtatja a találata, már nagyon rég nem szerzett gólt (november elején a QPR ellen).

Kimondott gólhelyzete nem volt sokkal több a Citynek, de ez csak a támadók töketlenségén múlt, rengeteg helyzetnél választottak rossz megoldást, mint pl. a 30. perc körül, amikor Nasri labdát szerzett az ellenfél tizenhatosánál, de nem tudtak mit kezdeni a lehetőséggel.

Az utolsó öt percben próbált nyomni a Wigan, de nem volt komoly helyzetük, és a majdnem rá is fáztak egy kitámadás után Barry elvette tőlük a labdát, Silva átrohant a pályán, és Agüero lövését csak bravúrral tudta védeni Al Habsi.

Hasonló szellemben kezdődött a második játékrész, ahogy az első véget ért, a hazaiak nagyon harcosak voltak, de eredménytelenek.

Az 55. perc elképesztő volt, három City gól is születhetett volna. Először Zabaleta szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának jobb sarkánál, kiugratta Nasrit, aki beadna Džekonak, Edin sépen csavart rá tíz méterről, de Al Hasi kiütötte, vissza Samir elé, aki Silvának adta a labdát, de David csak erőtlenül tudta csak kapura lőni.

Ezután volt még nagy helyzet, Silva ugratta ki Agüerot aki bevitte a tizenhatosra, elfektette a fél védelmet, de a kapu előtt keresztbe vezette a labdát, amikor lőni készült Džeko erőtlenül előtte előle a lasztit, pont Al Habsi kezébe.

A 70. percben volt a hazaiak legnagyobb helyzete a meccsen. Barry passzolt rosszul a félpályánál Milnernek, aki nem tudta átvenni a labdát, Rodallega elcsípte, és néhány méter után McCarthynak adta, aki kisodródva jól lőtt kapura, Hart jó reflexszel lábbal hárított.

A 74. percben cserélt Mancini, Nasri helyére jött de Jong. A középpályát akarta megszilárdítani, de a holland egyik első megmozdulásaként eladta a labdát a Wigan tizenhatosánál, a hazaiak meglódultak, és Zabaleta csak sárgát érően tudta megállítani az akciót.

A 81. percben Silva helyett jött Nedum Onuoha. Ez volt a saját nevelésű védőnek az első bajnokija idén. A tavalyi szezont jól hozta le Sunderlandben, a hírek szerint távozik a télen. Kár lenne érte, csereként több mint jó, pláne, ha Mancini igazolna a helyére valakit a kispadra…

A csere után Džekonak volt egy remek bombája húsz méterről, ami igazán veszélyes azért lett, mert egy védő beleért.

A 83. percben Edin passzolt  félpályánál a túloldalt lévő Zabaletának, aki adta is tovább Milnernek, James szintén gyorsan passzolt Agüeronak, de Sergio lövése mellé szállt.

A meccs végén ismét elkezdett szorongatni a Wigan, de a védelem hárította a veszélyt.

A 88. percben egy megszerzett labdát de Jong vágott előre, a kezdőkörben csak Agüero és Figueroa állt. A védő szembe állt a labdával, és mikor látta, hogy fejjel nem éri el a labdát, fogta magát és lekapta kézzel. Sárga lap. Nálam ez piros, Sergio egyedül törhetett volna a kapu felé… Mostanság minden City meccsre jut egy vitatott bírói ítélet…

A végén még bejött Adam Johnson, de sem ő, se senki más nem tudott érdemben hozzátenni a meccshez, maradt a 0:1.

David

Tizenhat nap, öt meccs. A tegnapi behúzva, egy találat, három pont, nulla kapott gól. Végre ismét egy Džeko gól, egy újabb Silva gólpassz, és a kilencedik Hart clean sheet a bajnokságban. Csak a győzelem érdekel, a negatívumokon át kell lépni, a hibákat ki kell küszöbölni! Tegnap csak a három pont volt a fontos, és az be is lett zsebelve. Most van öt nap a következő meccsig, lehet tovább építkezni.

mérkőzés jegyzőkönyve, és az összefoglalója.