Fix kettes

A hétfő estére tolódott bajnokin a tökutolsó Wigan Athletic gárdájához látogat a Manchester City.

Fix kettes meccs, a Citynek jelenleg semmilyen formában nem jelenthet akadályt a Wigan. Végre egy könnyebb meccs, amelyiket kötelező hozni!

A legutóbbi wigani látogatása a Citynek 2010. augusztusában volt, akkor sima 0:2 lett a vége, Tévez és Yaya Touré góljaival.

Ma egyikük sincs a csapattal… Yaya a távoli Afrikában készül az ANK-ra, míg Carlos… Nos, Carlosról lövésünk sincs hol van…

A héten úgy tűnt, hogy Milanóban, de Pato beleköpött az AC Milan elnökének Gallianinak a levesébe, aki már eladta a brazilt a PSG-nek, és már gyakorlatilag a Manchesterbe tartó gépen ült, hogy Olaszországba vigye Tévezt… De Pato megmakacsolta magát, így nem jut Carlosra pénz. Várhatjuk az újabb kérőt, amely az Internazionale lehet, Massimo Moratti szerint készek 25 millió eurót szánni az argentinra.

Pont az őszi City-Wigan volt egy őrségváltáshoz hasonlatos, Tévez hiába akart nagyon, de nem ment neki a játék, ziccert rontott, elesett gólhelyzetben a tizenhatoson belül, tizenegyest hibázott, míg Sergio Agüero először kezdett a csapatban, és három gólt lőtt.

Nem ártott ez a kicsit hosszabb szünet, hogy hétfőre tolódott ez a meccs, ez a City ötödik meccse 2012-ben, és nem mondhatni, hogy Jól ez a kis szünet, a sérültek is összeszedhették magukat. Az elveszített Liga Kupa elődöntőben nem sokat bíró Balotelli teljes értékű edzésmunkát végez, és az ugyanezen a meccsen egy sánta lóra hajazó Džeko térde is jónak tűnik. A sérülésével Gran Canarian is járó, és ottani csodadoktor által gyógyultnak nyilvánított Silva is bevetésre kész.

Elméletileg minden sérült felépült, az Afrikában tartózkodó Touré testvéreken, és az eltiltott Kompanyn kívül mindenki bevethető, bár biztosan lesz olyan akit még a biztonság kedvéért jegel a szakmai stáb. Aki esélyes, hogy ma kezdeni fog az nem más, mint a ma 27 éves Pablo Zabaleta. Innen is sok boldogat, Zabman!

Az, hogy szét lesz gurigázva a Wigan nem kérdés, a City Európában összesítve a harmadik legjobban passzoló csapat (az átadások 86.2%-a ér célba), bár ebben a tekintetben (is) legjobb Yaya Touré (90%) nem lesz, pályán de ma pótolva lesz úgy érzem.

Yaya elment...

A Wigan hat meccs óta nyeretlen, még az FA kupában sem tudták legyűrni a harmadik ligás Swindon Town gárdáját, a Liga Kupában a döntőbe igyekvő második ligás Crystal Palace verte őket. Két győzelmük van a 2011/2012 szezonban, otthon utoljára augusztusban győztek a QPR ellen, a másik sikerüket decemberben hozták öszte a West Brom otthonában. Ezek mellé van még hat döntetlenjük. A legutóbbi hazai bajnokit 4:1-re bukták el a Sunderlanddel szemben. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy lássuk, Roberto Martínez nem sokáig húzza a wigani kispadon…

A bajnoki menetrenddel kapcsolatos hír, hogy a február elsejére kiírt Everon elleni idegenbeli bajnokit egy nappal előrébb csúsztatták, így január 31-én (magyar idő szerint) 21:00-kor rendezik meg.

A mai meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.

A 2010-es Wigan-Manchester City összefoglalója: