Ismétlést kérünk!

Mint egy színházban, ugyanaz a helyszín, ugyanazok a szereplők.

Ismét egy januári hétköznapi meccs, ismét jön a Liverpool az Etihadba.

Akkor lazán le lettek pofozva, most sokkal nehezebb a helyzet, hiányzók, sérültek, de a közönség újra ugyanazt az előadást akarja látni! Hasonló sikert szeretnék mint a premieren!

Alig több mint egy héttel a simán lehozott bajnoki után ismét jön a Liverpool. 3:0 lett a végeredmény a bajnokin, most a ligaupa elődöntőjében sokkal szívesebben látnám ezek a számokat (ilyen sorrendben) a meccs végén az eredményjelzőn!

Piszok nehéz lesz, a ‘pool is veszettül akarja ezt a trófeát, hat éve nem nyertek semmit, és nem akarják elszalasztani a legnagyobb sanszukat egy újabb trófeára. A múlt heti taktikai hibáikat nem fogják elkövetni, nekik most tökéletes lenne egy döntetlen.

A Citynél mentális probléma nincs, ha másra nem is volt jó, a derbi nagyon összekovácsolta a brigádot, egy újabb siker helyre rakna mindent. Mancini hangsúlyozta fontos lenne megnyerni ezt a sorozatot.

A másik elődöntőben tegnap a Crystal Palace egygólos előnyt szerzett hazai pályán a Cardiff Cityvel szemben.

A ‘poolnak több ideje volt pihenni, ők már pénteken letudták a kupameccsüket a gyenge Oldham ellen, míg a Citynek egy históriás könyvekbe illő derbin kellet átesnie, vasárnap. Remélem ez a teljesítményre nem lesz kihatással

A múltkori összeállításhoz képest ma nincsenek a Touré testvérek, Kompany kiállításával járó négymeccses eltiltáson nem „faragott” a szövetség, kiesik a kapitány. Ő csak annyit tett hozzá, hogy „…ezek után kíváncsi vagyok látni fogunk-e a játéknapokon példátlan piroslap hullámot, és szankcionálják-e az esteket „mi lenne ha” és „talán” alapján.

Džeko sérüléssel bajlódik. Balotelli bokája még mindig rakoncátlankodik, bár tegnap mindkét csatár edzett, nem biztos, hogy az orvosi stáb engedélyezi nekik a pályára lépést. Ami rosszabb hír, Silva is kisebb sérülést szenvedett, és ő leghamarabb a Wigan elleni bajnokin térhet vissza.

Ma biztosan bizonyíthat Szavics, aki menedzsere két héttel ezelőtti nyilatkozata szerint kevesellte a játéklehetőséget a montenegrói, de mára már (a kialakult helyzet miatt) azt mondja, Sztefan nem megy kölcsönbe. Kompany eltiltása, és Kolo Touré ANK szereplése felerősítette azokat hírek amely szerint Mancini akar egy középhátvédet a csapatba. Az újságokban újra felmerült Gary Cahill neve, hogy mégsem a Chelseabe megy, hanem Manchesterben köt ki, és a Real Madridban mellőzött Raúl Albiol került képbe.

Bridge és Onouha új csapata pedig a (szintén brit lapok szerint) a QPR lehet, ahová a frissen kinevezett volt City menedzser Mark Hughes viheti őket, Wright-Phillips és Joey Barton mellé. Tévez saga meg még mindig a Milan-Corinthians-Inter Bermuda-háromszögben mozog.

Az első távozó megvan, a Mainzban kölcsön szereplő fiatal kapus Loris Karius végleg a Bundesliga I.-es csapathoz szerződött.

A meccset tv-ben végre nem csak digi előfizetők is nézhetik, 20:30-tól a Sport 1 TV műsorán, stream itt lesz.