Igazi kupameccs. Kisebb szépséghibákkal.

A lehető legrövidebb időn belül véget ért az FA kupa kirándulás. Fájó, de ez van. Viszont a csapat miatt egy pillanatig nem kell szégyenkeznünk!

A lefújás után Mancini azt nyilatkozta

„…jobb, ha a meccsről beszélünk, és nem a játékvezetőről.”

Mi is próbálunk ebben a szellemben cselekedni, de nehéz, mert már nagyon elegünk van belőlük. De egy a lényeg: a tegnapi egy igazi, jó kis angol kupameccs volt!

Mindkét csapatban bővelkedtek a hiányzók. A Citynél a Touré testvérek már úton vannak az Afrikai Nemzetek Kupájára készülő csapatukhoz, Barryt kiállították a Liverpool ellen, Balotelli nem épült fel bokasérüléséből, és még Džeko sem tudta vállalni a játékot, így kerülhetett a kispadra Abdul Razak és Denís Suárez, csatár csere nincs, az sohasem túl jó. A kapuban Hart helyett Pantilimon.

A meccs elején a City ragadta magához a kezdeményezést, többször járt a labda a united tizenhatosánál, de a védőik elhárítottak a veszélyt, a legnagyobb helyzet egy Silva lövés volt.

A 7. percben Lindegraad késlekedik egy kirúgásnál, Agüero ráront, a labdát nem szerzi meg, de jelzi milyen mentalitású is ő. Ez az ember még szobrot fog kapni Manchesterben!

A 10. percben jött a a baj. Rooney kiadja a labdát jobbszélre Valenciának, adja is vissza, de Jong és Richards rosszul ugrik fel. Roo’ érkezik, parádés fejes. 0:1.

Aztán jött a 12. perc, és Vinny Kompany mehetett zuhanyozni. Szerintem erős ítélet volt, a sárga megfelelőbb döntés lett volna! Lehet azon vitatkozni, hogy páros lábbal való becsúszás az rögtön piros. A szándék büntetésével sohasem értettem egyet. Itt nem ért lábat, a becsúszás, tiszta szerelés volt. Az angol tévékben kerestek olyan szituációkat Chirs Foy által vezetett meccsekből, amikor hasonló esetekért nem adott pirosat. Ezen a meccsen is de Jong és Kolarov egy durvább fault után sem kapott lapot… És Giggstől ez mi volt?! Tehát Mr. Foy távolról sem következetes, sem a múltban, sem az aktuális meccsen.

Vitatott játékvezető ítéletekből ebben a szezonban tele a padlás, a mai meccs felkúszott 2011/2012 kétes döntései címkéjű dobogóra (a másik két meccs a Bayern és a Sunderland elleni), de az sem semmi, hogy mindhárom 2012-ben játszott Manchester City meccsen volt véleményes, sorsdöntő játékvezetői tévedés. Chris Foynak is ez a meccs volt a harmadik egy szezonon belül, amikor igencsak magára haragított egy szurkolótábort.

A csapatkapitány elvesztése fájó volt, a többieket láthatóan megviselte a dolog. Nem mondom, hogy nyert volna a City, de akkor is. Most már tény: a játékvezetők messze a legrosszabb résztvevői a mai angol focinak.

Ez volt Kompany második piros lapja a szezonban. A Wolves elleni első is kicsit túlzás volt, pláne ez. Nem érdemli meg, hogy (automatikusan) négy meccsre eltiltsák (a két ‘pool elleni LK meccs, a Wigan és a Spurs elleni bajnoki), ezért a klub fellebbez.

Rögtön a bekapott gól után ismét Agüero igyekszik magához ragadni a vezér szerepét, vagy húszról tüzel, de a kapus véd.

A 30. percig nem nagyon történt semmi, a City megpróbálta összekaparni magát, a united meg várt a lehetőségre… …Ami a 30. percben jött el. Előbb Nani ültette seggre Johnsont (na, már akkor szúrt a szívem), belövi a labdát tizenhatoson belülre Evrának, amit tovább passzol Welbecknek, nem tud vele mit csinálni mert túl gyors a laszti, az rápattan Nasrira, pont vissza Welbeck elé, de Jong túl puha, így a csatár félfordulatból nagy gólt lő. 0:2.

Tíz percre rá Kolarov tök fölöslegesen, rossz ütemben felrúgja Welbecket, tizenegyes. Rooney lövi, Pantilimon véd, de a kipattanó pont Shrek vadonatúj szőrrel benőtt kobakjára megy, be is fejeli. 0:3…

A szünetben a mu szurkolók már hat gólról ábrándoznak. Anyátok picsáját lesz itt egy 1:6 mormolom, de ezt üvöltheti Mancini is az öltözőben. Cserél is kettőt, Johnson helyett jön Zabaleta, Silva helyére Szavics. A csapat megszilárdítva, érthető. Bár David helyett Nasrit hoznám, mindegy.

A 47. percben Richards tör előre feltartóztathatatlanul, illetve Evra csak sárgát érően tudja szerelni. Huszonöt méterre a kaputól, Kolarov áll a labda mögé, és betekeri! 1:3. Védhetetlen gól. Nem tudom hova tenni Alkeset, remek lába van, jól tud passzolni, életveszélyesek a szabadrúgásai, de… Sokszor lassú, rossz megoldást választ. Lassan eléri, hogy Clichy legyen a stabil bal bekk.

Az 59. percben érdekes dolog történt. Mindig is tudtam, hogy Sir Alex vörös morcos ábrázata nemes szívet takar, azt akarta, hogy egyenlő erők legyenek a pályán, ezért behozta a reaktivált Scholest.

A 61. percben Kolarov majdnem összehoz egy újabb büntetőt, a tizenhatoson belül nem bír Valenciával, ezen az estén senki sem lepődött volna meg, ha Foy befújja.

A 64. percben Agüero futott be egy szinte elérhetetlen labdát, de az ívelése rosszul sikerült, bedobás, ezt Evra végzi el Scholesnak adja, akinek nem esik le, hogy újra tétmeccsen van, és hanyagul visszaadná, de Milner ott terem elrobog, középre adja, Agüero Smalling lába között lő, Lindegraad kibénázza, Kun ismétel. 2:3! Felrémlik a 2004-es Tottenham elleni visszatérés képe.

olló

A 82. percben Hargreaves jön a színtelen Nasri helyére, előtte Fergie hozott csatár helyett középpályást (Welbeck-Anderson).

Egy percre rá Milner ad sarokkal egy gyönyörű labdát Kolarovnak, a szerb berobog a tizenhatoson belülre, középre ad, de a fekvő Jones kezében elakad a labda. Ha a szabály betűje szerint Kompanyt ki kell állítani, akkor ugyanebben a szellemben jár a büntető…

A 86. percben kitör a káosz a united kapuja előtt Lindegraad nem tudja hol van, a labdát senki nem találja el jól senki, Szavicsnak összefejelés után elkezd a fejéből ömleni a vér, Richards ollózni próbál. De egyenlítés az nincs.

A 90. percben Ferdinand vágja fel (kap is egy sárgát) Richardsot a tizenhatos szélénél. Kolarov újabb jó szabadrúgása kijön a kapusról, de a pirosak takarítanak.

Egy szöglet után még Pantilimon is fejel az ellenfél kapuja előtt.

Nem jött össze, de szégyenre semmi ok, nagyot küzdöttek a srácok!

A City igazi CSAPAT lett, mindenki sajnálhatja, hogy nem játszik idén már több FA kupa meccset! Szerdán jön a ligakupa elődöntő, nyerni kell! Akarom azt a trófeát!

A meccs jegyzőkönyve, és a bővebb összefoglaló:

A facebook oldalunkon szavazzátok meg, hogy melyik City gól tetszett a jobban!