Ki kell nyitni a gólcsapot!

Alig két nappal a sunderlandi Ji lesgólja után ismét pályán a csapat. Hihetetlenül sűrű a program, de ezért is a legjobbak az angliai csapatok, a magyar focisták három hónapig ki tudja mit is csinálnak, addig a Premier Leagueben egymást érik a meccsek.

A mai ellenfelünket a hónap végére nagyon meg fogjuk unni… A háromfelvonásos City-Liverpool első darabja következik ma.

Egy bajnoki, és két Miki Egér Kupa meccs a Liverpool ellen, négy héten belül… Kemény lesz.

Az előző bajnokságban, még a szezon elején 2010 augusztusában találkozott egymással a két csapat, akkor a tulajdonos, Manszúr Sejk óvó tekintete előtt lett 3:0 arányban elpáholva a ‘pool.

Ma is lesz egy rég nem látott vendég az Etihadban, a korábbi kedvenc Sun Jihai egy kínai televízió vendégeként érkezett Manchesterbe.

A legutóbbi bajnoki a két csapat között nem is oly régen, november 27.- volt, akkor 1:1 lett az eredmény.

Nagy különbség, hogy akkor nem lépett pályára a csapatkapitányuk, Gerrard és a City szurkolók kedvence, Bellamy. Ma feltehetőleg másképp lesz, a hétvégén kettejük jó teljesítménye kellett, hogy legyőzzék a Newcastle-t. Nagyon kell rájuk figyelni, simán eldönthetik a meccset!

Az akkori meccsen Luis Suárez volt a sztár, de a mai játéka bizonytalan. Mint ismert, Evrát „lenégerezte”, és ezért az FA elmeszelte nyolc meccsre. Ebben a nyolcasban benne van legalább két (de szerintem inkább három) City elleni meccs is. Jelen állás szerint (ha nem is nyolc) de jó pár meccsen nem léphet pályára, mert egy nemrégiben napvilágra került FA dokumentum szerint nem olyan ártatlan az uru csatár, ahogy először beállították klubjánál. Akkor kezdődik a nyolc meccses bünti, ha a Liverpool nem felbelez az ítélet ellen. Az előkerült bizonyítékok alapján meglepne, ha így tennének…

Szóval úgy fest, Suárez legalább akkora szarba kavarta magát, mint Randy Marsh szokta:

A City feltehetőleg más felállásban fog kezdeni mint két napja (ha tippelnem kéne akkor a Hart – Richards, Kompany, Lescott, Clichy – Barry, Yaya Touré – Milner, Agüero, Silva – Balotelli tizenegy fog kezdeni), de ennek nem csak a fáradság az oka, hanem a két legutóbbi gól nélküli bajnoki.

Ezen ma változtatni kell, különben nagy baj lesz. De nem lesz! A Liverpool elleni győzelem újra sínre teszi a gárdát, érzem! Végre meg kell nyitni újra a gólcsapot!

Január lévén egy kevés átigazolási hír a végére:

Ismét felröppent, hogy Mancini meg akarja szerezni a római de Rossit, erre válaszlépésül klubja az AS Roma új, az eddigieknél jobb kondíciójú szerződést ajánlott neki.

A másik olasz hír szerint a Milan ismét bejelentkezik Tévezért (de unom már…).

Két fiatal szolgálatára az idény végig igényt tart az a másodosztályú csapat ahová kölcsön lettek adva, Kieran Trippier a Burnleyben, Harry Bunn pedig a Preston North Endben marad nyárig.

Holnap nyílik az átigazolási piac, jöhet az őrület…

A meccset közvetíti a digi sport, stream lelőhely: itt.