Lescsapdában…

Három pontot vettek el Sunderlandben a Manchester City szurkolóitól…

Egyet a játékvezetők, kettőt a csapat támadói…

Ez van, még nem ég a ház, megyünk tovább!

Mancini az előző szezont idézte a kezdőcsapatával, a csatárok mögé rendelte Yaya Tourét, így a kispadon kezdett Silva és Agüreo. Balotelli ott sem, remélhetőleg csak kisebb húzódása keddre a múlté lesz.

A hazaiaknál összedrótozták a kezdésre Mignolet kapust, kapott egy csinos műanyag szemüveget. Vicces volt látni, hogy az öltözőfolyosón Kompany az újával nyomkodva tesztelte a védőeszközt.

Alig kezdődött el a meccs és, te, jó ég! Mit hagyott ki Bendtner?! Szerencsére elbénázta, és a kapujából messze kifutó Hart, már fekve, jól zárta el a labda útját. Aztán az ötödik percben szúrta rá McClean, szerencsére ebből sem lett baj.

Hamar jött az első sárga is, Kolarov rosszul passzolt, de Jong meg becsúszva csak Cattermole lábába szállt bele.

A tizenharmadik percben Adam Johnson egy kisszöglet után visszakapott labdát bombázott rá a tizenhatos jobb széléről.

A huszonhatodik percig bírta a hazaiaknál Wes Brown (miért is nem a WBA-ba igazolt?), és helyére jött Matthew Kilgallon.

A harmincadik perc körül fokozta a nyomást a City, előbb az első félórában szinte láthatatlan Edin Džeko került helyzetbe, Johnson beadása után, de vagy öt hazaitól körülvéve nem tudta jól meglőni a labdát. Majd Nasri lövését blokkolták a gólvonal előtt.

A  harmincötödik percben Nasri szögletét kiütötte Mignolet, pont Džeko elé, aki a felsőlécet találta el.

Egy rossz sorozat nem szakadt meg: a City eddig egyszer sem került hátrányba az első félidőben a bajnokság során.

A szünetben cserélt Mancini (remélem csak a sárga lapja miatt) lehozta de Jongot, beállt Agüero, így Yaya visszatért a középpálya védekező harmadába.

Az első nagyobb helyzet Džeko előtt adódott, de a bosnyáknál valami hibádzott tegnap az irányzékkal.

Rögtön rá jött is Silva Nasri helyére.

Az ötvennyolcadik percben egy gyors (és szabálytalan) labdaszerzés után néhány húzással Mignolet kapuja előtt volt a City. Silva passzolt Džekonak, Edin Agüeronak, de Kun lövését egy érdekes mozdulattal söpörte szöglete a belga kapus.

A hatvanharmadik percben volt a legnagyobb hazai helyzet. Lescott rettenetes labadakezelési hiábája után bedobáshoz jutott a S’land. A bedobott labdát Bendtner fejelte tovább Stephane Sessegnonnak, aki betört a tizenhatoson belülre, és nem sokkal lőtt mellé.

Mancini behozta Kolarov helyett Micah Richardst a hatvanhetedik percben.

A hetvenötödik percben Džeko feltette teljesítményére a koronát, egy kontrából egyedül vezethette a labdát a sunderlandi kapura, a büntetőterületen belül beérte három védő, Edin visszapasszolta a labdát ami gyakorlatilag a City térfeléig jutott…

A rendes játékidő letelte elött már nem létezett egyik csapat középpályája sem, mindenki a Sunderland tizenhatosa előtt volt.

A nyolcvanhetedik percben történtekre meg nincsenek szavak. Silva lőtte rá a labdát, Mignolet bravúrral védett, a kipattanót pedig Richards a felsőlécre fejelte.

Úgy tünt ismét 0:0 lesz a meccs, de Mr. Friend és segítői nem így akarták. A rendes játékidő után két perccel labdát vesztett a City, a Sunderland végigvitte a kontrát, és Ji gólt lőtt. Lesről. De a bíró megadta. Az asszisztens és a bíró épp rossz szögben állt… 1:0. És vége…

Ez zsinórban a harmadik Sunderland – Manchester City amelyen a hosszabbításban dől el a meccs.

Ismét egy gól nélküli találkozó. Megint a City uralta a játékot, 69% volt a labdabirtoklás a javunkra, a támadók 27 lövést küldtek kapura, de nem megy. Semmi sem megy be, több mint 200 perce. Ez már több mint pech. Kedden javítani kell!

„Csak” egy pont ami odalett miattuk, de Mr. Friendnek és kollégának ajánlom, nézegessék egy kicsit az új ötven pennyst!

A meccs jegyzőkönyve, és összefoglalója: