Sima ügy

A 2011-es utolsó hazai meccsét meglepően simán hozta a csapat, a Stoke nem volt ellenfél, edzőmeccsé silányították a meccset…

Szerencsére a City játékosai három góllal, és remek csapatjátékkal kárpótoltak mindenkit.

Mancini tehát ismét győzelemmel kezdet egy évet a Manchester City kispadján!

Mancio jó taktikát főzött ki a Stoke ellen, a támadó szekcióban a négy alacsonyabb, mozgékonyabb játékosait küldte csatába, Džeko amúgy is meghúzódott, így még a kispadra sem ült le Balotelli mellé.

Az eddigieknél is nagyobb sikereket kívánunk az egyik utolsó híres nemzetközi playboynak Manchesterben!

A Stoke kritikán aluli napot fogott ki… Gyakorlatilag szét lettek passzolva a piros-fehérek, a labdabirtoklásuk nem érte el a játékidő 25%-át. A 65. és a 70. perc között 95%-ban a Citynél volt a labda. Kaput eltaláló lövésük nem volt. A Manchester gyors mozgású támadói ellen semmire sem mentek. Ez a meccs csak a gólarány javítására volt jó, meg arra, hogy összejött egy újabb clean sheet!

Biztossá vált: 2011-ben senki nem tudott győztesként távozni az Etihad (leánykori nevén City of Manchester) stadionból!

Ha az Arsenal elleni meccsre azt mondtuk, hogy eddig ők voltak legkeményebb ellenfelünk hazai környezetben, akkor a Stoke City-t a leggyengébbének kell bélyegeznünk!

A meccs első negyedórája nem tartogatott túl sok izgalmat, az első komolyabb lehetőség akkor volt, mikor Adam Johnson a tizenhatos vonaláról szétlőtte a kapufát.

A 18. percben Nasri bizonyította, hogy ő is tud lőni, a kaput nem találta el, de ahogy kicsiben összejátszottak Yaya Touréval, és két védő szorításában kapura tűzte, remek volt.

A 29. percben egy szöglet után a tizenhatos bal oldalán Nasri és Silva játszott össze, David passzolt Yaya Tourénak aki rátűzte a labdát. Az elsuhant Clichy cipőjének orra előtt, Sörensen csak beleütni tudott, a leshatárról érkező Agüero meg gólt lőtt. 1:0!

A 36. percben szerelték a Stoke védő a tizenhatoson belül Silvát, de a megszerzett labdát rögtön eladták. Adam Johnson nem kegyelmezett, az elé került zsugát húsz méterről a kapuba vágta. 2:0!

Az 54. percben jött a kegyelemdöfés, Yaya Touré szerzett labdát a Stoke térfelének közepén, Barry Nasrinak passzolt, aki jobbról az ötösnél egyedül ácsorgó Agüeronak. 3:0!

Ez volt Agüero kilencedik gólja az Etihadban, ennyit egy Premier League játékos sem termelt hazai környezetben.

A csapat kapura tartó lövéseinek 22%-ból lesz gól, ez a legjobb arány a bajnokságban.

A Citynek volt még néhány helyzete, szép csendben eltelt a kedd esti edzés.

Az összecsapás jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

Nektek melyik gól tetszett a legjobban? Itt szavazhattok rá!