Újabb kötelező a zsebben

Nem hozott látványos és izgalmas meccset a két veretlen csapat csatája, de legyen ez a legkisebb gondunk. A Magpies amúgy is megszokta már, hogy rendre benyelnek legalább három gombócot a most már Etihad Stadionban, mi meg azt, hogy egyszerűen képtelen vagyunk két gólnál kevesebbet lőni ebben a szezonban (sorozatban pedig ez volt a hatodik meccs ahol legalább három gólt lőttünk).

Na, de annyira ne fényezzük magunkat, mert azért jegyezzük meg: messze nem csúcsformában játszottak a srácok.

40 percig állta a sarat a Newcastle védelme, bár annyira nem kellet ebben megszakadniuk, hiszen Balotelli fejesét és Kun távoli bombáját leszámítva nem sok melója volt Krul kapusnak. A másik oldalon Demba Ba hozta ránk a frászt, szerencsére Joey ezúttal nem az ellenfél elé ütötte ki a labdát. A 41. percben aztán kaptunk egy abszolút jogos büntetőt, amit Mario a rá jellemző flegmasággal értékesített. Alig telt el három perc és Kun pontatlan passzát Ryan Taylor bénázta Micah elé, aki köszönte szépen és bevágta a második City gólt.

A szünet után jobban kezdték a második félidőt a szarkák, ennek egyik jeles bizonyítéka Ben Arfa kapufája. A kezdeti lendület aztán alábbhagyott és megint mi lőttünk gólt. A közben Mario helyére beállt Davi Merlin Silva ugratta ki Richards-ot, aki a 16-oson belül Ben Arfával találkozva elesett és Foy megint tizenegyest ítélt. Ezúttal Agüero állt oda a labda mögé és okosan eltette a bal alsóba. A végén még Gosling 3-1-re kozmetikázni tudta a végeredményt, de több gólt már nem született. Megvan a 11. győzelem is 12 lejátszott meccs után, amivel továbbra is a mi seggünket nézi a komplett Premier League mezőny. Sukárság van.

Mindez viszont könnyen semmivé válhat a meccselőzetesben már említett Napoli-Liverpool-Arsenal harakiri után. Erre a szériára helyénvaló megállapítás lesz az értékmérő kifejezés. A három meccsből magasan kiemelkedik a nápolyi túra, ahol könnyen beleszaladhatunk a késbe (erről ugye a Bayern és a ‘Pool drukkerek tudnának mesélni…), a szeptemberi után jó esély van egy újabb álomfocira.

A végére azért említsük meg azt a tényt, amivel várhatóan jó pár honlap és blog fog még foglalkozni: közel 200 millió fontos mínusszal zárta a klub a tavalyi idényt, amivel sikerült megdönteni a Chelsea 2005-ös -141 millás rekordját. Részletek később.

Videós összefoglaló:

City v Newcastle: Extended highlights

No Description

A meccs jegyzőkönyve.