Pörgessük fel!

A második szakaszába lépett a Bajnokok Ligája csoportköre! Innentől nem lehet hibázni, azaz nem fér bele még egy vereség!

A bajnokságban szárnyaló City egyelőre nem az igazi a legrangosabb kupában, de három meccs bőven elegendő a biztos továbbjutás kivívására!

Gyerünk srácok, pörgessük fel!

A Premier Leagueben remek formában a csapat, a derbi után már öt pont az előny a united előtt, a Chelsea lepottyant a dobogóról, a meglepetésként a Newcastle gárdáját engedve bronzérmes pozícióba (a két zsinórban elszenvedett vereség, és a tegnapi BL döntetlen után a hírek szerint Abramovics elgondolkodott, hogy legközelebb a felesleges tizenöt millióját nem edzőre, hanem egy tengerparti villára, és az asszonynak egy új boára költi…). Sőt! A Tottenham a nyakukban, a Liverpool a sarkukban, és az Arsenal is lőtávolon belül! Ebből jó, hogy egyelőre kimarad a City, kell ez a kis lélegzetvételnyi előny a bajnokságban, elég gond van a BL-ben!

A csapat legkevesebb gólt hozó meccsei a BL találkozók voltak (0,1,2 lőtt gól). Az Old Traffordon kétszer annyi lett berámolva mint a Bajnokok Ligájában három mérkőzésen! Arról nem is beszélve, mindhárom találkozón a City került hátrányba, nem egyszer a védelmünk hathatós segítségével…

Az első meccs otthon, a Napoli ellen nagyon jó volt, egy élvezetes találkozó, a végeredményen kívül mindennel elégedettek lehettünk.

Viszont a második, müncheni meccsen már semmivel sem lehettünk elégedettek…

Kétségtelenül az idény eddigi legrosszabb meccse volt ez, bár az is tény, ha Kassai Úr megadja a második percben az elmaradt büntetőt, lehet (biztos) minden másképpen alakul.

A sportban természetesen nincsen ha, de azért érdekes eljátszani a gondolattal, második percben vezet Münchenben a City, pontot (pontokat) szerez, nincs a Tévez ügy, most jobban állna a BL-ben a csapat. De ott az érem másik oldala! Tévezzel ki tudja miképpen szerepelt volna a bajnokságban a csapat, vele lett volna 1:6?

Érdekes gondolatok, vajon Kassai Viktor gondolta volna, hogy egy-egy ítélete milyen hatással van egy adott csapat életére?

Tanulságos egy meccs volt… Az első (és reméljük az utolsó!) amikor a csapat nem tudott gólt lőni, és ilyen formán kívűl játszott.

Két hete a Villarreal ellen már (nagy nehezen…) összejött a győzelem! Agüero utolsó utáni percben lőtt gólja meghozta a klub történetének első BL sikerét! Az azóta lejátszott három meccsen (mint ahogy arra pontosan emlékszünk) szárnyal a csapat! Reméljük ez a „lökés” sokáig kitart!

Az „A” csoport állása, és az eddigi eredmények:

Ideális esetben ma ismét kikap a Villarreal, és a Bayern megveri a Napolit. A következő körben ki kell izzadni a döntetlent Nápolyban, a bajorok közben felnégyelik a nulla pontos spanyolokat. Az utolsó kanyarban pedig hiába kap egy sima hármast otthon a Villarreal, a biztos csoportelső München nem távozik ponttal az Etihadból!

Ez így leírva jól hangzik, ma a pályán kell elkezdeni a megvalósítást!

A Villarrealnál annak ellenére, hogy hét meccs után végre győzni tudtak a hétvégén, és elmozdultak a kiesőzónából, továbbra sem rózsás a helyzet. A két héttel ezelőtti meccset sérülés miatt kihagyó Nilmarhoz „csatlakozott” az akkori gólszerző Cani, a kolumbiai Christian Zapata, a másik csatár Giuseppe Rossi, a hétvégén a veterán Senna is, sőt, a hírek szerint Javier Camunas és Marco Rubén sem bevethető, így Juan Carlos Garrido vezetőedzőnek igencsak tartalékosan kell pályára küldenie csapatát.

Kell a gól!

Soha nem indultak ilyen rosszul a BL-ben, a jelek szerint ez a sorozatuk nem ma fog megszakadni…

A Citynél a szombati bajnoki óta két fontos dolog történt, az egyik, hogy az aranylabda szavazáson a legjobb huszonháromba került Sergio Agüero! Bár a végső sikerre nem feltétlenül van túl sok esélye, akkor is remek érzés egy ilyen listán Manchester City játékost látni!

Kíváncsi vagyok Kun játszani fog-e ma este, a két héttel ezelőtti meccsen nehezményezték a spanyolok Agüero viselkedését a meccs után az öltözőfolyóson.

A másik, hogy egyes híradások szerint találkozott egymással Tévez és Mancini! Ha igaz, végre leültek egymással megbeszélni a kialakult konfliktust! Mint ismeretes, a müncheni események után Mancini kijelentette: Tévez nem játszik többet a csapatban amíg Ő az edző! A történtek kivizsgálása során viszont az derült ki, Carlos nem beállni nem akart a csapatba, hanem az újbóli bemelegítést tagadta meg. Ez már rögtön másképp fest! A négyheti fizetésmegvonást is csökkentették kettőre a játékos szakszervezet nyomására.

A brit lapok szerint a két haragos abban állapodott meg, hogy van visszaút Tévez számara a csapatba, ha hajlandó bocsánatot kérni mind Mancinitől, mind a csapattársaktól.

Várjuk a fejleményeket!

Mario Balotelli letöltötte az előző idényben, a Dinamo Kijev elleni kiállítása miatti eltiltását, így visszatérhet a csapatba.

A mai meccset nem közvetíti egyik magyar csatorna sem. Streamet itt találhattok.