Gólokban jelenleg Európa élén vagyunk

Eddig bámulatos a teljesítményünk a Premier League-ben, tíz bajnoki meccs után már történelmet írtak Manciniék. Az 1888-1889-es(!) szezon óta nem volt ennyire termékeny egy csapat sem az első tíz fordulóban, mint a mostani Manchester City. A tavalyi szezonhoz képest óriási előrelépés tapasztalható az „előre játékban”, míg egy évvel ezelőtt inkább a Kompany vezette védelem volt az együttes legerősebb egysége, mostanság egyértelműen a támadó szekció viszi a prímet. Emlékezhetünk, ha tavaly Téveznek nem jött ki igazán a lépés egy-egy meccsen, akkor rendre gólszegény meccseket produkáltunk. Idén azonban már több lábon áll a gólgépezet (a csapatból összesen 13-an szereztek már legalább egy gólt), hajtás után mutatjuk is, hogy miért.

Először is, tavaly ilyenkor (tehát 10 forduló után) a tabella 4. helyén tanyázva 13-10-es gólaránnyal rendelkeztünk, nem kell hozzá nagy matek tudás, ez 1.3-as lőtt gólátlagnak felelt meg. Érdekességként meg lehet említeni az akkori listavezető Chelsea-t, amely 27-3-as arányt tudhatott magáénak 25 megszerzett pontszámmal egyetemben. Az idei kiírásban lőtt gólokban bőven túlszárnyaltuk a tavalyi Ancelotti bandát, jelenleg a 36 egységgel és a 3.6-os gólátlaggal pedig nem csak a Premier League-et, hanem az összes nagyobb európai bajnokságot verjük.

(forrás: menmedia.co.uk)

A pazar mutató kapcsán nyilván sokat nyom a latba a Spursnek rúgott ötös, a Blackburn-nek, a Swansea-nak és a Villának egyaránt gurított négyes és persze nem utolsó sorban a múlt heti mészárlás, a történelmi 1-6 az Old Traffordon.

Fontos még hozzá tenni, hogy a mennyiséghez a minőség is társul. Ebben a 36 gólban nem akármilyen találatok szerepelnek, ugye sokan emlékeznek Agüero debütálására, Dzeko álomjátékára, Barry bombájára, vagy éppen Balotelli ollózó mozdulatára? A sor pedig csak folytatódni fog, ebben biztosak lehetünk.