Győzelem takaréklángon

A szerdai ligakupa randevú után tegnap is elintéztük a farkas falkát.

Bár ezúttal nem rúgtuk hatot, de még csak ötöt sem, három azért összejött (egy ellenében), így továbbra is tartjuk azt a tendenciát, hogy eddig minden PL meccsen tudtunk rúgni legalább két gólt.

Ezúttal nem működött minden olyan olajozottan, a mutatott játék meg sem közelítette a múlt heti második félidőben bemutatott gálaszerű álomjátékot, ugyanakkor fél gőzzel is sikerült két vállra fektetni Mick McCarthy legényeit. A ligakupa meccshez képest annyi változás történt a kezdőcsapatban, hogy Scapuzziék helyét visszavették Agüeróék, így mondhatni az egyik legerősebb csapat futott ki az Etihad gyepére. A kezdősípszó után nem is volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, egyértelműen fölényben játszottunk, a Wolves csak ritkán tudott valamire való támadást vezetni a védelemre. Ezzel a fölénnyel azonban semmire sem mentünk, mert a vendégek hátul elég jól tartották magukat, mi meg a helyzeteket képtelenek voltunk gólra váltani. Az első félidővel kapcsolatban még meg kell jegyezni, hogy a bíráskodás valami über botrány volt. Nem emlékszem a fiatal pasas nevére, de ilyen gyenge bírói teljesítményt a szezonban még nem láttam. Főleg Jackót hergelte egyfolytában a rossz ítéleteivel, a sárga lapja pedig egyértelműen a vicc kategóriája.

A második félidő elején aztán Hennessey megtörte a jeget nekünk és a Kunról megpattant ívelése Dzeko elé pattant, aki köszönte szépen az ajándék lehetőséget és a kapuba passzolta a lasztit. Negyedóra múlva Silva lövését ütötte ki amolyan hartosan Hennessey Kolarov elé, a szerb bal bunkó pedig öt méterről nem hibázott.

A vége felé megtörtént az, amire február óta nem volt példa: kiállítottak tőlünk egy játékost! Egy 20 méterről leadott lövés Joeyról kipattant, a szabad labdára törő Doyle-t pedig Kompany szabálytalanul állította meg. Piros lap, büntető. 2-1. Már-már úgy tűnt, hogy izgalmas lesz a vége, azonban Adam Johnson – a szerdai meccs nyerőembere – gondoskodott arról, hogy mégis két gól legyen a csapatok között. AJ már sokadjára bizonyította, hogy csereként bármikor tud lendíteni csapat szekerén, 18-20 méterről pontosan tette el a labdát a jobb alsóba.

Megcselekedtük hát azt, amit megkövetelt a haza. Érvényesítettük a papírformát, még hozzá vezéráldozat nélkül, ami a szerdai „must win” meccs előtt jó előjel. A Villarreal ellen így a teljes kerettel (Balotelli letöltötte három meccses eltiltását) készülhet Mancini. Apropó Mancini! A pletykák szerint új, 4 éves szerződést írhat alá, aminek értelmében az egyik legjobban fizetett menedzser lesz a Premier League-ben. Az eddigi 3.5 milliós fizuját 5.5 millió fontra emelik az arabok. Pár hete feltett kérdésünkre Manszúrnak ezek szerint egyértelmű a válasza.

Videós összefoglaló: