Laza ujjgyakorlat

Ahogy az várható volt, behúztuk a kötelező három pontot a Villa ellen.

Jó és magabiztosan játékot sikerült produkálni, ami az önbizalmunkra mindenképpen pozitív hatással lesz a jövő héten. Jelzi egyébként a keret erősségét, hogy Nasri, Dzeko és Agüero távollétében is sikerült gurítani egy kényelmes négyest Given hálójába.

Jah, mivel Fergiék ikszeltek Liverpoolban, átvettük a vezetést a tabellán, úgyhogy  „e örö bódottá” van!

Szerencsére egy megalázkodott Villát sikerült kifognunk, akik ideális ellenfelek voltak egy laza edzőmeccshez. Igazából az első félidei ziccerükön (ejnye Joleon!) és a gólukon kívül semmi maradandót nem tudtak felmutatni. Pedig én személy szerint kíváncsian vártam, hogy a „háztartásunkban” nevelkedett Ireland tud-e majd olyan csodás dolgokat művelni a pályán, mint ahogyan tette azt pár éve még City mezben. Sajnos ugyanazt a szürke, gyenge formáját hozta, ami miatt nálunk sem tudott megragadni, kár érte… Visszatérve hozzánk: Balotelli továbbra is a feledés homályába taszigálja Tévezünket, aki képtelen szájába venni a Mancini által nyújtott békepipát. Reméljük, hogy Mario képes hosszútávon is így teljesíteni és akkor még sok ehhez hasonló góllal fog minket megajándékozni. Azon ritka alkalmakkor amikor visszamegy labdáért a középpályára nem sok vizet zavar, de a kapu előtt rendre életveszélyes tud lenni. Legyen 16-oson kívül, vagy belül, bátran vállalkozik lövésekre. Ismerjük Mariót, ezért tisztában vagyunk vele, hogy előbb vagy utóbb lesz megint valami hisztis botránya, addig is viszont tényleg jó nézni, hogy végre fellelhető némi alázat és akarat a játékán.

Barry viszont továbbra is kilóg a csapatból. Egyszerűen brutálisan szarul játszott megint. A szokásos körömpasszai megvoltak, de mellette rengeteg labdát adott el és meccsről meccsre egyre lassabb. Gareth észrevehetné magát, mert Hargo is kezd játékba lendülni és könnyen a kispadon találhatja magát. Rajta kívül mindenki hozta az átlagos jó formáját, ami miatt sülhet is Mancio feje, hogy kit állítson a kezdőbe kedden a Villarreal ellen. Végre Milner is bizonyította, hogy nem csak csereként tud hasznára lenni a csapatnak, a gólja előtti „hosszúkerót” pedig Dávid Bekem is megirigyelhette volna.

A liliputik (Kun sérülése kedden már a múlté lesz) valószínűleg visszatérnek a kezdőbe, kérdés, hogy Dzekót vagy Balotellit teszi-e be majd Mancini éknek. Arra viszont nagyobb pénzmennyiségben is fogadni mernénk, hogy de Jong is kezdőként fog kifutni az Etihad gyepére három nap múlva. Elég biztatóan mozgott ma és nagy szükségünk lesz a szorgalmas munkájára Rossiék ellen is. Mert ugye azt mondanom sem kell, hogy ha kedden nem tudunk nyerni, akkor tényleg grízes lesz a helyzetünk a BL-ben… Ott aztán tényleg csúcsra kell járatni a második félidőben is bemutatott 1-2 érintős rövid passzjátékot, ami Silva beállása után már mesteri szinten műveltünk. Lassan amúgy végre itthon is észreveszik „Merlint”, bár a DigiSportosok munkája még mindig nem elég alapos City téren… Sebaj, ami késik, nem múlik.

Szóval a jövő heti ManCity menü: kedden Villarreal, vasárnap pedig derbi a városi tesóval. Izgi lesz. C’mon City!

Videós összefoglaló:

a mérkőzés jegyzőkönyve