A mumus: legyűrve!

Ez is megvan, hosszú idő után sikerrel vette a csapat az aktuális meccsét az Everton ellen!

Az előjeleket leszámítva sikerült a kötelező győzelmet hozni, és így jó hangulatban várhatják a srácok a két nehéz jövőheti idegenbeli meccset (a Bajnokok Ligájában a Bayern München otthonába, a Premier Leagueben Blackburnbe látogat a City)! Ami fontos: tizenhat pontnál egyik csapat sem szerzett többet! A bajnokságban mutatott eddigi teljesítménnyel mindenki maximálisan elégedett lehet!

A tartalékos gárdával hozott szerdai kupameccs után Mancini a megszokott tizeneggyel kezdte a meccset. Az Everton viszont igencsak védekező felfogásban lépett pályára. Egyetlen támadóként (az egyébként középpályás) Tim Cahil játszott elől, az ausztrál viszont a legutóbbi három manchesteri City-Everton meccsen betalált, de az is igaz, hogy legutóbb gólt pont a City ellen lőtt gólt az Everton mezében, lassan egy éve! A taktika és Cahil formája meg is látszott a liverpooliak játékán: falként álltak a City támadói elé, az első helyzet is csak a 18. percben született meg Agüero lövése után, bár már a 7. percben Džeko elvitte Howard kapus mellett a labdát, lövőhelyzetig nem jutott.

Volt egy-egy City helyzet de nem pörgött fel a meccs. A második félidőben az első nagy helyzete Nasrinak volt, aki húsz méterről lőtt kapura, de Tim Howard hárított, majd a 60. percben bejött Balotelli Džeko helyére, és nem sokkal később ő szerezte meg a vezetést! Agüero vezette el a tizenhatos előtt a labdát, sarokkal visszatette Marionak, aki nagy gólt lőtt! 1:0. Remek gól húsz méterről, ami után Balotelli rohant Mancinihez, és a nyakába ugrott!

A 70. percben Silva lőtt kapufát, Balotelli beadása után hárman vették körbe, kapura lőtt az visszapattant elé, az ismétlését hárította a kapuvas.

Majd a kis spanyol lőtt egy lesgólt, nem sokon múlott az újabb gól! Ami aztán a 89. percben össze is jött! Újra Silva a főszerepben! Drenthe rosszul passzolt félpályánál, David elcsente a labdát, jól passzolt Milnernek: 2:0!

Az Everton az egész meccsen a legaktívabb a hosszabbításban volt, előbb Saha tornáztatta meg Joe Hartot, majd Joey és Lescott nem értették meg egymást az ötösön belül, a megszerzett labdát Fellaini küldte kapura, de Szavics jó helyen állt! Nem lett baj, maradt a 2:0!

Sikerült megnyerni a meccset, nem volt jó találkozó de megvan a fontos három pont, ami tavaly nem jött össze!

Külön elégtétel lehet Mancini számára, hogy kritizált játékosai (és kritizált cseréi) tegnap bejöttek! Balotelli és Milner gólt lőtt, Szavics a gólvonalról tisztázott. Egy újabb bekapott gól nélküli meccs, minden úgy alakult ahogy Mancio szereti!

Kedden teljesen más típusú meccs lesz az Allianz Arénában, de magabiztosan, jó élménnyel lehet készülni a BL csoport rangadóra!

A szerdai ligakupa továbbjutás után megvan a sorsolás, a Wolverhampton Wanderers lesz az ellenfél a nyolc közé jutásért. A tervek szerint (ha TV-s közvetítés nem szól bele) a meccs október 26.-án szerdán lesz megrendezve (idegenben). Az is kemény hét lesz, 23.-án vasárnap városi derbi idegenben, a kupameccs szerdán, majd újra a Wolves lesz az ellenfél szombaton az Etihadban, bajnokin.

Itt lehet szavazni, hogy melyik találatot tartjátok szebbnek!

A találkozó jegyzőkönyve.