Világszínvonalú edzőközpont épül

Bár néhány napja a stadionturista blog már ismertette az új edzőközpont részleteit, Manchester City blog révén kötelességünk nekünk is szólni az utóbbi évek egyik legnagyobb fejlesztéséről.

Hivatalosan ma mutatták be annak az edzőkomplexumnak a látványterveit, amelyet hamarosan kezdenek meg építeni az Etihad Stadion tőszomszédságában. A tervek szerint épül egy 7000 fő befogadására képes stadion, 15 darab edzőpálya, 2 kisebb pálya, az utánpótlás játékosok számát 400 főre emelik, akiknek a taníttatását természetesen a helyben épített oktatási központtal oldják majd meg, továbbá felhúznak egy vadonatúj egészségügyi komplexumot, illetve számtalan iroda épül az Etihadból ide költöző dolgozóknak. Az új komplexum természetesen nem csak a klubnak, hanem a városnak is jól jön, hiszen számtalan munkalehetőség fog megnyílni a lakosság számára.

Brian Marwood a klub képviseletében elmondta a sajtótájékoztatón, hogy ez a beruházás egy 10 éves stratégia része. Annak a stratégiának, amelynek a kezdetét a csapat már teljesített azzal, hogy megnyerte az FA Kupát és bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. „A játékosvásárlások segítettek abban, hogy meghatározó csapat legyünk, ahhoz, hogy továbbra is azok maradjunk, fejlesztenünk kell az utánpótlást és a körülményeket.” – mondta Marwood.

Még több képért és infóért érdemes megnézni az alábbi videót: