Mint a nap!

manchester city tottenham premier league összefoglalóÚgy ragyogott vasárnap a Manchester City, mint a nap! Edin Džeko, mint egy napkirály!

A Tottenham rég nem látott pofonba futott bele a White Hart Lane-en! A Manchester City nagyon jó ütemben gázolt át az idény eleji formában (nem) futballozó észak-londoni alakulaton!

A Nasri – Agüero – Silva – Džeko támadószekció ellenállhatatlanul játszott, ezen a napon nem csak a Spurs védőinek jelentettek volna megoldhatatlan feladatot! Öröm volt nézni a meccset!

Nasri felhozatala a fiókcsapatból leigazolása döntően befolyásolta a támadósor összetételét! Eddig Mancini igyekezett az elöl játszó négyesbe is mindig egy védekezőbb szemléletű játékost (Yaya vagy Milner) is betenni biztos ami biztos alapon, de most! Ez a négy játékos (és a cseréik is: Johnson, Balotelli, Tévez) gyors, kombinatív, állandó gólveszélyt jelentő labdarúgók! Ez egy korszak (az 1:0-ás győzelemre törő City) végét jelentheti! Jöhetnek az izgalmas meccsek!

manchester city tottenham premier league összefoglaló

A kezdőcsapatban Mancini lecserélte a két szélső védőt a legutóbbi meccshez képest, és a leigazolása óta folyton mosolygó Nasri bekerült Milner helyére.

A Spurs munkatársai remek érzékkel a „Baljós Árnyak” zenéjét rakta be a csapatok bevonulásakor…

Az első két helyzetet a Tottenham alakította ki, de a City fokozatosan vette át az irányítást, az első manchesteri lövés az új fiú Nasri küldte kapura.

Harminc percig felváltva jöttek a helyzetek, de a Spurs többre nem volt képes! A City viszont igen! A 34. percben jött a gól! Nasri beadására remekül érkezett Džeko: 0:1!

A 40. percben Crouch fejében maradt a gól, rá egy percre viszont Edin nem tartotta magában! 0:2! Egy Tottenham szöglet után gyors kontrát vezetett a City, a bosnyák csatár a kapunak háttal, egy védővel a nyakán, az ötös vonaláról fejelt egy elképesztő gólt! Újabb remek Nasri-Džeko koprodukció!

manchester city tottenham premier league összefoglaló

A második félidőre sem változott sokat a játék képe! Az 55. percben menetrendszerűen érkezett Džeko! 0:3! Klasszikus mesterhármas! Agüero és Yaya Touré összjátéka a gól előtt is megér egy misét!

Ami utána jött, arra is nehéz szavakat találni! Clichy hozta fel a labdát a saját térfeléről Agüerohoz passzolt, aki leadta Nasrinak, Samir visszaadta Sergionak, aki betört a tizenhatoson belülre, átverekedte magát Dawson hóna alatt, és a veterán Friedel füle mellett a hólóba bombázott! 0:4! Bá-mu-la-tos!

A leforrázott Yid Army kínjában (saját csapatukat nem akarták szidni…) Samir Nasrit ócsárolta, de ez a három gólpasszos Manchester City játékost a legkevésbé sem érdekelte!

A Spurs azért megrázta magát, a 68. percben Kaboul révén szépítettek. 1:4. A hazaiak (főleg a frissen beállt Defoe révén) próbáltak veszélyes helyzeteket kialakítani, de nem ment. Pláne, hogy több csere híján Van der Vaart lesétált egy sérülés után a pályáról, majd Mancini biztos ami fix alapon Agüero helyett behozta Szavicsot.

Vártuk, hogy Mancio becseréli a Tévezt (vagy Balotellit), és megsorozzuk a megrogyott Spurst, de nem így lett… Ellenben mégiscsak felkerült a korona a produkcióra, amit maga a főhős Edin Džeko szolgáltatott! Barryvel kényszerítőzött, és bokából, a tizenhatoson kívülről embertelen nagy gólt lőtt! 1:5!! Džeko négy gólos! Nem csoda, hogy Edin hazavitte a labdát! Ilyen csatárteljesítményre Darren Huckerby volt képes legutóbb, majdnem pontosan tíz éve, egy Birningham elleni (6:0) ligakupa meccsen.

Folyt. köv. jövőhéten hazai pályán, a Wigan ellen!

manchester city tottenham premier league összefoglaló

A találkozó összefoglalója:

A meccs jegyzőkönyve.