Džeko parádé Tottenhamben

1ee1fd11ffa09fd632fcb9530de09dec--manchester-city-the-.jpgEdin Džeko újfent bizonyította, hogy jelenleg ő az első számú csatár a Cityben! Mesternégyesével tevékenyen kivette a részét a Spurs ellen aratott sikerből. A bosnyák mellett az új szerzemény, Samir Nasri teljesítménye mellett sem lehet elmenni szó nélkül: a kis francia debütáló meccsén három, azaz három gólpasszt osztott ki…

Magabiztos siker, ráadásul ott, ahol az utóbbi időben igen csak kevés sikerélményünk volt. Ezzel a sikerrel bizonyítottuk, hogy valóban manchesteri dominancia várható idén a Premier League-ben.

Hét év után (az a bizonyos 2004 februári kupameccs sem volt sámli) tudtunk megint győzni a White Hart Lane-en, de nem is akárhogy! A legtöbben jóval szorosabb meccset vártunk, de a legkevésbé sem vagyunk emiatt csalódottak, hogy végül nem így történt. A kezdőcsapaton már alkalmazta a rotációt Mancio, ez főleg a védelmen látszott, ahol a két szélső védő posztján vehetett észrevenni változást a boltoni meccshez képest: Kolarov helyett Clichy, Richards helyett pedig Zabaleta kezdett. Ott volt továbbá kezdőként Nasri is, aki a héten írt alá az Eastlands-en.

Abban biztosak lehetünk, hogy ez a gárda nagyságrendekkel termékenyebb csapat lesz, mint a tavalyi. A csapat jóval dinamikusabb, sokkal gyorsabban képes a labdát járatni. Elől a három dugó, Nasri, Silva és Agüero 1-2 érintős játékát néha öröm volt nézni, akárcsak Dzekót, aki szinte minden formában betalált: fejjel, lábbal, 18 méterről. Múlt heti kérdésünkre úgy néz ki, hogy egyértelmű választ adott a bosnyák srác. A pályán természetesen ott volt a többi zongoracipelő is, köztük Yaya Touré és Barry is, akik bár ezúttal nem tűntek ki, nagy munkabírással elvégezték a csapat piszkos munkáját. A védelem is magabiztos volt, Hart többször mutatott be bravúrt, de igazából csak távoli bombákkal voltak veszélyesek Redknapp legényei. Az egyetlen bekapott is elkerülhető lett volna, ha Yaya nem marad le a szinte szabadon fejelő Kaboulról. A végeredmény végül 5-1 lett, amely hűen tükrözi is a két csapat közti (jelenlegi) különbséget.

Összességében bámulatos rajtot vett a csapat: három meccs, 9 pont, 12 rúgott gól. Tettük mindezt elsőrangú játékkal. Bár még nagyon az elején vagyunk, úgy tűnik, hogy Mancini elgondolkodott a tavaly hozzávágott kritikákon, a csapatot már korántsem jellemzi, az a beszari játékstílus mint eddig. Ehhez rengeteget tett hozzá Agüero (ma is vágott azért egyet!) és Nasri, akik debütálásaikon kimagaslóan teljesítettek. Közel két hét szünet következik a válogatott meccsek miatt, de utána aztán beindul a valódi nagyüzem: szeptember 10-én jön a Latics, rá négy napra pedig megrendezzük az első BL-meccsünket az Etihadban a Napoli ellen. A java tehát még bőven hátravan!

Videós összefoglaló: