Sergio belekezdett!

Igen, Elkezdte! Jött látott és győzött is Sergio Agüero első bajnoki meccsén a Manchester City! Mégpedig fölényesen.

Ez a poszt nem Sergio Kun Agüero dicsőítése lesz, hanem visszatekintés a hétfői bajnokira. Bár ami igaz, az igaz, nem fogunk tudni elmenni (és nem is akarunk!) szó nélkül Agüero fantasztikus bemutatkozása mellett.

A csapatot teltház fogadta az Etihad Stadionban az idénynyitón a Swansea City ellen. A játékosok olyan pólóban érkeztek a bemelegítésre, amiben kifejezték Manchester városa iránti szeretetüket, így tiltakozván a múlt héten lezajlott zavargások ellen.

Maga a meccs (főleg a végeredmény ismeretében) elég érdekesen indult… Egész egyszerűen nem volt a Citynél a labda! Az első tíz perc után 67-33 volt a labdabirtoklási arány, a Swansea Citynek… A jobb szélen gyakorlatilag nem futott manchesteri támadás. Ha egy komolyabb erőkből álló, tapasztalt gárda játssza ezt a taktikát mint az újonc, nagy baj lett volna! De nem lett! Az első félidő helyzeteit egyéni akcióknak köszönhettük (főleg Silva), de, ha nem Vorm a kapusuk, vagy Džeko pontosabb, már a szünetben megvan az előny!

A második félidőben folytatta a támadásait a City, és a fölény az 57. percben érett góllá! Azzal, hogy Džeko hálóba pofozta Adam Johnson Vormról kipattanó lövését: átszakadt a gát!

És megtörtént még valami amire vártunk: a 60. percben pályára lépett Sergio Agüero! Ahogy pályára lépett, ahogy akart, ahogy ment előre egészen elképesztő volt! Nem sokkal, hogy bement már gólt is lőtt! Rá két perccel szenzációs gólpasszt adott (az most tökimdegy kint volt vagy bent…), és a meccs végét megkoronázta egy hatalmas bombagóllal!

Nem emlékszem ilyen debütálásra! Ez az alacsony fickó majd szétcsattan olyan fizikai állapotban van, szó szerint AKART játszani, jól játszani! Nagyon jó volt ezt látni!

de Jong helyére jött be Kun, és kialakult az a felállás amit régóta várunk! A Johnson, Silva-Agüero, Džeko támadott, mi több felszabadultan játszott, Yaya Touré meg visszament Barry mellé. Remek periódus volt ez a negyedóra két gól, jó játék (nehezen fogom megérteni miért nem kapott tíz percet a Community Shiled meccsen Agüero…), de Mancini „megunta” a fickándozást, és érkezett az est második másik debütálója a védő Sztefan Szavics, Adam Johnson helyére…

Egy fix. KELL még egy kreatív játékos előre, Yaya játsszon csak de Jonggal párban egy sorral hátrébb! De, hogy ki lesz az kérdéses. Nasri? Kár, hogy tegnap nem játszhatott a BL selejtezőn, sok mindent elárult volna, hogy dönt Wenger a játékával kapcsolatban (bár az Arsenal szurkolók lassan elkönyvelhetik a távozását)…

Bár ha Carlos marad, elnézegetném a Johnson, Silva – Agüero, Tévez négyest is elől!

A meccs végére 50-50 százalék lett a labdabirtoklás, és ezen az arányon (természetesen) a 60. perc után javított a City. A játék főleg az első félidőben döcögött, de az tény: a  csapat 15 kapura menő lövést eresztett meg, ez kettővel több mint amennyiszer az Arsenal, a ManUtd, a Liverpool, és a Chelsea együttvéve eltalálta a kaput az első fordulóban. Ennyi kapura lövést legutóbb 2009 novemberében produkált csapat a Premier Leagueben!

A találkozó nagyon sportszerű volt, nem kapott sárga lapot egyik gárda sem. Hart hozta a tavalyi jó formáját, ma sem kapott gólt, ez volt zsinórban a negyedik ilyen bajnoki! Ebben a sorozatban benne van a Bolton elleni idényzáró is, ahová újfent ellátogat a csapat, most vasárnap!

A facebook oldalunkon szavazhattok melyik gólt tartjátok a legszebbnek a négy közül, a győztes lesz az új rovatunk, a forduló gólja első szereplője.

A meccs jegyzőkönyve.

Fókuszban a főszereplő: