Nem lesz fáklyás menet…

Idén végre bekövetkezik az, amire már nagyon régóta várnak a City drukkerek: szeptembertől a Bajnokok Ligájában szerepel a Manchester City. Manciniék így (ahogy tették azt tavaly is) négy sorozatban lesznek érdekeltek.

Ennek köszönhetően nem igen fognak unatkozni az ősszel Harték, rendkívül sűrű és nehéz lesz a futballnaptár.

A bajnoki menetrend összeállításakor ugyanis az angol szövetség számítógépe hat idegenbeli mérkőzést sorsolt ki a számunkra minden egyes BL-fordulót követően. Ez még talán nem is szúrná a szemünket, csak, hogy az említett bajnoki meccseket éppen olyan vetélytársak ellen fogjuk vívni mint a junájtid, a Liverpool vagy éppen a Chelsea.

Az érintett fordulók:

  • Szeptember 17. Fulham – Manchester City
  • Október 1. Blackburn – Manchester City
  • Október 23. junájtid – Manchester City
  • November 5. Queens Park Rangers – Manchester City
  • November 27. Liverpool – Manchester City
  • December 10. Chelsea – Manchester City

Nem álmaink sorsolása tény, de nincs mit tenni, ezt kell szeretni. Amúgy meg nem panaszkodni akarunk, félreértése ne essék, pusztán érzékeltetni akarjuk, hogy már az idei ősz iszonyat izgalmas meccseket tartogat a számunkra.

A posztban taglalt témával egyébként bővebben foglalkozik egy angol labdarúgással foglalkozó blog, amely utánajárt annak, hogy az utóbbi nyolc évben mely Premier League csapatoknak volt hasonló a bajnoki sorsolása. Kutatásuk szerint az Arsenalnak a 2006-2007-es, a junájtidnak pedig a 2008-2009-es idényben volt összesen hat idegenbeli bajnokija a BL fordulókat követően. A táblázat szerint nem muzsikáltak valami jól a PL-ben ez idő alatt, csupán 33%-os győzelmi mutatót tudtak felmutatni, ennek ellenére a vörösök abban az idényben bajnokok lettek, az „ágyúsok” pedig a negyedik helyre érte oda a végén.