Hattyúvadászat

Az első bajnoki forduló utolsó összecsapásán pályára lép a Manchester City is az Etihad stadionban, a Swansea City gárdája ellen.

Ideális ellenfélnek tűnik kezdetnek az első Premier League meccsére készülő walesi csapat, hazai pályán.

Bár egy klasszikust idézve: „annyit megérne a hazai pontvesztés, hogy Mancinit lecseréljék„.

Ami biztos: a szimpatikus kis csapatnak fog szurkolni a fél világ ma este. Az egész keretük nagyjából annyit ér mint David Silva egymaga, és a Reading elleni play-off meccsen (ami izgalmasabbra sikeredett mint a két nappal előtte ugyanott lejátszott BL döntő…) is rengeteg szimpatizánst szerzett magának a Swansea.

Az edzőjük a tehetséges fiatal Brendan Rodgers, aki egy sérülés miatt hamar befejezni kényszerült labdarúgó pályafutását, és 22 évesen kezdett el dolgozni volt klubja, a Reading utánpótláscsapatainál. Innen hívta el 2004-ben José Mourinho a Chelsea U-18-as csapatához, majd két évvel később a tartalékok irányítását vette át. A Swansea előtt két felnőtt csapatot irányított, egy-egy idény erejéig a Reading és a Watford gárdáját. Rodgers az esélytelenek nyugalmával készül a meccsre.

A walesiek megpróbáltak erősíteni az új szezonra, a legnagyobb fogásnak a másfél millió fontért igazolt hétszeres holland válogatott kapus Michel Vorm, az egykoron legtehetségesebb angol szélsőnek tartott Wayne Routledge, és az előző szezonban (a másodosztályban) 24 gólig jutó Danny Graham tűnik.

A tavalyi keretükből fiataljaik, az U21-es válogatott támadó Scott Sinclair, a jobb szélső Nathan Dyer, és a saját nevelésű középpályás Joe Allen jelenthet segítséget a bennmaradásért folytatott harcukban.

Sergio és Mario

A Citynek több mint egy hete volt készülnie, finomítani a  taktikán a Community Shield meccs után remélhetőleg ez látszani is fog a csapat játékán!

Sérült nincs, az összes játékos Mancini rendelkezésére áll.

Sergio Agüero a kispadon kezd, talán ma már látjuk játszani is.

Carlos Tévez (az esélye annak, hogy marad egyre nagyobb) mellett Kolo Touré is megkezdte a csapattal az edzéseket, leghamarabb szeptember 10.-én a Wigan ellen léphet pályára.

Mancini sajtótájékoztatója a meccsről:

Fontos lenne egy imponáló kezdés, hiszen a közvetlen vetélytársak (Arsenal, L’pool, ManUtd, Chelsea) összesen hat pontot szereztek, és két gólt lőttek (plusz egy öngól).

A lehetséges kezdőcsapatok:

A meccset a digisport  közvetíti, stream itt található.

Hasonló eredménnyel elégedett lennék mint az 1981. november 21-én lejátszott bajnokin, ahol Dennis Tueart és Kevin Reeves 2-2 góljával lettek levadászva a hattyúk.